spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Bugetarii din Vaslui au fentat ziua de recuperare decisă de Guvern!

- Advertisement -

LENEVEALA… Bugetarii au beneficiat de o mini-vacanță prelungită, între 1 și 5 iunie, după ce Guvernul a adoptat un act normativ prin care declara ziua de 2 iunie (vineri) zi liberă în sectorul public, pentru a lega cele două sărbători libere legale – Ziua Copilului și Rusaliile. Potrivit Executivului, ziua liberă urma să fie recuperată în 10 iunie 2017 sau prin prelungirea corespunzătoare a timpului de lucru până la data de 16 iunie 2017. Am fost curioși, sâmbătă, să vedem în câte instituții deconcentrate din Vaslui s-a lucrat. Spre surpriza noastră, la majoritatea deconcentratelor ușile au fost închise încă de dimineață, în timp ce la altele personalul a venit cam la jumătate față de o zi normală de muncă sau a plecat în jurul prânzului, pe principiul „Nu ne vede nimeni, oricum”. Și, se poate spune că bugetarii vasluieni au avut dreptate, pentru că acolo unde salariații au ajuns la serviciu – în puține, foarte puține locuri, cum ar fi cei de la Poșta Română! – șefii de instituții nici nu au ajuns, ca să nu mai vorbim de secretarele domnilor directori.

La primărie, Pavăl a ținut tot personalul la serviciu. La CJ, însă, nimeni din conducere nu a venit la birou!

Să vedem cum au stat treburile. La CJ Vaslui, nici măcar secretara președintelui nu a venit la treabă, ca să nu mai spunem că niciun șef de la județ nu și-a făcut apariția prin instituție. La biroul lui Buzatu era un fel de ofițer de serviciu, o doamnă cu păr roșcat, pusă de formă, ca să nu se spună că nu se lucrează la Consiliul Județean… In rest, pe la birourile de la etajele superioare bătea vântul, doar în câteva birouri se mai lucra, angajații plecând aproape cu toții în jurul orei 12.00. La Prefectură, holurile erau goale complet, singura încăpere care avea ușile deschise fiind o toaletă de serviciu a personalului. La primăria Vaslui, în schimb, toată lumea era la muncă, mai puțin conducerea, care a fost implicată în acțiunile care au avut loc ieri în oraș. Am verificat și în jurul orei 13.00, iar personalul primăriei era încă la birouri. La Direcția de Finanțe, APIA, Agenția de Finanțare a Investițiilor Rurale, , Inspectoratul Școlar Județean, AJOFM și multe alte instituții ușile au stat ferecate toată ziua, pentru că niciun bugetar nu s-a prezentat la recuperări, conform legii. Unii bugetari, cum ar fi cei de la  Casa Judeteana de Pensii Vaslui,  au tras tare in timpul saptamanii, lucrand peste program, pentru a putea avea liber in acest sfarsit de saptamana. La ITM, în jurul prânzului, mai toate birourile erau deschise și se lucra cu publicul, dar lipsea atât secretara, cât și directorul, un domn inspector motivând că „Este în concediu”. După orele 13.00, angajații ITM au plecat și ei spre casele lor.

Poate că ar fi timpul ca bugetarii să înțeleagă că au de respectat un program de lucru

Concluzia? După ce au tot țipat că nu au salarii bune, iar Grindeanu le-a ascultat păsurile și le-a făcut tuturor salarii de mii de lei, bugetarii din județul Vaslui caută acum tot felul de manevre pentru a nu se prezenta la serviciu. Nici măcar când este o zi stabilită în mod legal pentru a sta la muncă timp de opt ore, nu au cu cine vorbi în aceste instituții. „Este jenant ce se petrece. In mediul privat, salariații se prezintă la program, funcție de nevoile firme, la stat e o boierie curată, plus că se fentează prin orice mijloace îndeplinirea îndatoririlor pe care le au”, ne-a spus un om de afaceri din oraș, care a avut de rezolvat o problemă la un serviciu deconcentrat. (Andrei Manolachi)



- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.