spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cererea de eliberarea condiţionată a lui Dan Voiculescu a fost aprobată. Decizia nu este definitivă

- Advertisement -

Instanța a aprobat cererea de eliberare condiționată a omului de afaceri Dan Voiculescu, condamnat la 10 ani de închisoare în Dosarul ICA. Decizia nu este definitivă, procurorii având la dispoziție trei zile pentru a face contestație.

Dan Voiculescu ar putea să fie eliberat din închisoare. Condamnat la 10 ani de detenție, acesta susține că și-a ispășit pedeapsa și e cazul să se bucure din nou de libertate. Cerere sa de eliberare condiţionată a fost discutată joi de Judecătoria Sectorului 5. Condamnat în 2014 la 10 de ani de închisoare în dosarul ICA, fostul senator cere pentru a doua oară să fie lăsat să iasă din închisoare.

Dan Voiculescu a făcut curăţenie după gratii şi a participat la activităţi religioase şi sportive. Mai mult, fostul parlamentar nu a fost niciodată sancţionat disciplinar şi pentru purtarea bună a fost recompensat cu pachete şi vizite. Acestea sunt motivele pentru care Voiculescu cere eliberarea condiţionată, după ce a executat mai puţin de trei ani din pedeapsa de 10 ani de închisoare la care a fost condamnat în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

Tribunalul Bucureşti a respins definitiv, în 10 ianuarie, cererea omului de afaceri Dan Voiculescu de eliberare condiţionată şi a decis ca acesta să poată depune o nouă solicitare după data de 24 mai. Instanţa a stabilit atunci că Dan Voiculescu nu poate fi eliberat condiţionat, dar a scurtat cu patru luni termenul la care poate formula o nouă cerere.

Dan Voiculescu execută din 8 august 2014 pedeapsa de zece ani de închisoare primită în dosarul privatizării frauduloase a Institutului de Cercetări Alimentare.

sursa: https://www.realitatea.net/dan-voiculescu-afla-azi-daca-va-fi-eliberat-conditionat_2071499.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.