spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Parohia Şaru Dornei, lovită de un nou incendiu, la două luni după primul

- Advertisement -

Un puternic incendiu a izbucnit ieri la o anexă a bisericii din Şaru Dornei, focul extinzându-se la mai multe construcţii şi la un autoturism de teren. Alarma de incendiu s-a dat puţin după ora 12.00, când la parohie erau mai multe persoane care luau masa, inclusiv părintele paroh. Focul s-a extins însă foarte repede, la construcţii corp comun din lemn. La faţa locului au intervenit pompierii de la Vatra Dornei, care au făcut eforturi mari pentru a nu scăpa focul de sub control.

Focul a fost lichidat în jurul orei 16.00, în limitele găsite. Au ars un grajd, o bucătărie, încă două anexe mai mici şi un autoturism de teren, proprietatea părintelui. Pagubele sunt foarte mari, de ordinul zecilor de mii de euro.

Pentru comunitatea de ortodocşi din Şaru Dornei şi pentru preotul paroh Emanuel Ştefan Antonie incendiul de ieri este un adevărat şoc, în condiţiile în care un alt incendiu a provocat pagube mari la finele lunii martie a acestui an. Incendiul din luna martie a distrus prăznicarul şi clopotniţa de la parohia din Şaru Dornei, aflate la aproximativ 200 de metri de construcţiile care au ars acum. Focul din martie a pus în pericol şi biserica, provocând pagube estimate la 150.000 de lei. Atunci, focul a pornit de pe un teren învecinat bisericii, unde un localnic a dat foc vegetaţiei uscate. Vântul a împins focul nesupravegheat către gardul din bârne de lemn ce împrejmuia curtea parohiei, iar de aici a început dezastrul. Focul s-a extins mai întâi la o magazie din lemn, iar apoi la prăznicar şi la clopotniţă, şi ele din lemn. În cazul incendiului de ieri, cea mai probabilă cauză a izbucnirii ar fi legată de o defecţiune de natură electrică, însă pompierii urmează să se pronunţe mai exact.

Şi poliţiştii au demarat cercetări la faţa locului.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-06-06/Parohia-Saru-Dornei-lovita-de-un-nou-incendiu-la-doua-luni-dupa-primul#ixzz4jIbqJhq7
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.