spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Poliţia Locală Galaţi vrea să îşi ia câini de intervenţie

- Advertisement -

În cazul în care Consiliul Local Galaţi va fi de acord, Poliţia Locală ar putea deveni cea de-a doua poliţie de acest gen din ţară (după cea din Bucureşti) care să deţină o grupă canină operativă. Intenţia aparţine şefului Poliţiei Locale Galaţi, Petrică Hahui, care spune că grupa canină operativă va fi compusă din cinci câini dresaţi special pentru intervenţii împreună cu agenţii de la departamentul de Intervenţii Operative.
“Vom achiziţiona cinci câini, de însoţire şi intervenţii, pe care îi vom antrena, iar agenţii care îi vor însoţi vor urma şi ei cursuri speciale. Câinii vor fi folosiţi în patrulare şi pentru descurajarea infractorilor. Dacă vezi agenţii de la Intervenţii, aşa numiţii mascaţi, coborând din dubă cu câinii după ei, parcă ai altă atitudine”, spune Petrică Hahui.
Proiectul acestuia va fi implementat doar cu acordul Consiliului Local, cel care finanţează Poliţia Locală.
“Investiţia nu este foarte mare, vorbim de circa 200.000 de lei în primul an, apoi costurile vor fi mai reduse. Am făcut un deviz şi iată cam care ar fi cheltuielile: achiziţia câinilor – 12.000 de lei, curs de calificare a cinci poliţişti – 15.000 de lei, întreţinerea, hrana câinilor etc. – 70.000 de lei pe an şi construcţia unui padoc pentru câini – 22.000 de lei. Restul reprezintă alte cheltuieli necesare”, a mai spus Petrică Hahui.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/politia-locala-galati-vrea-sa-isi-ia-caini-de-interventie.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.