spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Marina si Andreea, cele mai bune eleve de la “Constantin Motas“

- Advertisement -

INTELIGENTE…Marina Sahân si Andreea Volocaru sunt sefele de promotie ale Scolii Gimnaziale „Constantin Motas“ Vaslui. Marina, pasionatã de lecturã si muzicã, a încheiat cei patru ani de gimnaziu cu media 9,82, iar colega acesteia, Andreea, care sperã sã ajungã într-o zi un avocat renumit, a avut cu câteva procente mai mult – 9.85. Ambele sefe de promotie vor sã urmeze Liceul Teoretic “Emil Racovitã” Vaslui, la specializãri diferite însã, în functie de aptitudinile si pasiunile fiecãreia. Ambitioase si sigure pe ele, cele douã adolescente au declarat cã nu au deloc emotii pentru examenul care bate la usã, Evaluarea Nationalã, deoarece se simt foarte bine pregãtite, au învãtat si au avut îndrumãtori de exceptie, printre care prof. Mihaela Doniga (limba si literatura românã) si prof. Gina Codruta (matematicã).

Marina Sahân este o elevã sensibilã, care îsi dedicã timpul liber lecturii, declarând cã ultima carte cititã care a “vrãjit-o” este “Casa de la malul mãrii”, autor Santa Montefiori. Vrea sã urmeze cursurile Liceului Teoretic „Emil Racovitã”, profilul real, specializarea Stiinte ale Naturii, aceasta sustinând cã astfel va avea mai multe optiuni în viitor în ceea ce priveste alegerea facultãtii pe care sã o urmeze, dar si pentru cã vrea sã se axeze pe matematicã în continuare, una dintre disciplinele ei preferate. “Am foarte multi prieteni care învatã la acest liceu si sunt foarte multumiti de profesori. Am participat la mai multe concursuri si olimpiade care au fost gãzduite de aceastã unitate de învãtãmânt si mi-a plãcut mult cum aratã, este foarte bine dotatã. Cred cã acest liceu are multe de oferit”, a declarat eleva. Nu îsi face griji pentru Evaluarea Nationalã, mai ales cã în ultimii patru ani a participat la numeroase concursuri si olimpiade la limba românã românã si matematicã, astfel cã emotiile în cazul acestei eleve, dacã vor apãrea, vor fi cu sigurantã pozitive. La final de drum, Marina a dorit sã transmitã un mesaj pentru oamenii care i-au fost în ultimii patru ani a doua familie. “Am un respect deosebit pentru doamna dirigintã Mihaela Doniga. Încã din clasa a V-a a stiut sã ne capteze atentia, a dat dovatã de pasiune si a explicat materia pe întelesul nostru. Vreau sã le multumesc doamnei diriginte si celorlalti domni profesori pentru cã ne-au îndrumat si le doresc succes cu urmãtoarele generatii. Colegilor le urez succes si sper sã îsi urmeze visele”, a spus eleva.

Andreea este determinatã sã-si urmeze visul: vrea sã devinã avocat

Andreea, o elevã ambitioasã si optimistã, doreste sã intre la acelasi liceu, profil uman, specializarea Stiinte sociale. Visul acesteia este sã devinã avocatã, deoarece se considerã un om corect si drept, iar domeniul justitiei i se potriveste ca o mãnusã. Andreea a terminat gimnaziul cu media 9,85, sprijinitã si motivatã în special de profesoara ei de matematicã, Gina Codruta. Cheia succesului în cazul ei este munca, învãtînd mereu cu plãcere, mai ales la materiile care o pasioneazã, cum ar fi matematica si engleza. Aceasta a practicat bascket în gimnaziu, fiind de asemenea pasionatã de filmele SF si politiste. “Le doresc tuturor colegilor mei succes la Evaluarea Nationalã. Le multumesc atât lor, cât si domnilor profesori pentru anii minunati petrecuti împreunã si pentru cã ne-au învãtat sã fim corecti, sã-i respectãm pe cei din jur, sã fim buni. În concluzie, ne-au învãtat sã fim OAMENI”, a declarat Andreea. (Iasmina ANGHELUTÃ,Corina Ivan)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.