spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Atentatele de la Londra văzute de un vrâncean

- Advertisement -

Un tânăr vrâncean, aflat la Londra, vorbește despre trăirile din seara de sâmbătă, din momentul producerii atentatului terorist de pe London Bridge și despre starea de spirit a britanicilor. Marian Tivgă lucrează în Marea Britanie de câteva luni și, cu toate că nu s-a aflat în centrul evenimentelor, a privit cu îngrijorare și groază ceea ce s-a petrecut pe Podul Londrei. Ulterior, după ce situația s-a calmat, a căutat să afle de la localnici ce cred despre valul de violență cu care se confruntă Marea Britanie în ultimul timp și pe cine îi consideră aceștia responsabili.

O camionetă a intrat, sâmbătă seară, într-un grup de câteva zeci de persoane, pe London Bridge, în Capitala Marii Britanii Ulterior, trei bărbați au coborât din vehicul și au înjunghiat mai mulți oameni care se aflau în zona Borough Market. Au murit șapte persoane iar câteva zeci au fost rănite. Ulterior, atacatorii au fost împușcați de polițiștii. Autoritățile britanice au catalogat incidentele drept un „atac terorist”, cu atât mai mult cu cât a fost revendicat de gruparea Stat Islamic.

Marian Tivgă se afla la sâmbătă seara, în momentul atentatului, într-un pub situat undeva la periferia Londrei, alături de mai mulți prieteni, și se relaxa după o zi de lucru. Toți urmăreau meciul dintre Juventus Torino și Real Madrid din finala Ligii Campionilor.

„Fiind sâmbătă seara și zi de meci, localul era plin iar atmoferă foarte frumoasă.Toți ieșiseră la o bere și să vadă finala Ligii. Fani de-ai lui Juventus și de-ai lui Real Madrid, din toate țările pământului, englezi, irlandezi, cehi, români, polonezi, indieni, pakistanezi, africani sau chinezi, îmbrăcați în tricourile echipei favorite, cu eșarfe la gât, se îmbrățișau și își făceau cinste, unul altuia cu diverse băuturi“, și-a început povestea tânărul vrâncean.

sursa: https://www.ziaruldevrancea.ro/actualitatea/stiri-locale/atentatele-de-la-londra-vazute-de-un-vrancean

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.