spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

11 milioane euro pentru modernizarea iluminatului public din oraș

- Advertisement -

Primăria Bacău va implementa un vast proiect de modernizare a sistemului de iluminat public din oraș. Programul este finanțat de Banca Europeană de Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) și presupune reabilitarea infrastructurii de iluminat public pe aproximativ 26 de kilometri de străzi din Bacău, precum și înlocuirea a 9000 de corpuri de iluminat utilizând tehnologia LED. Valoarea totală a investiției se ridică la 11 milioane euro, aceasta reprezentând cel mai ambițios proiect de modernizare a iluminatului public din Bacău de la Revoluție încoace. Proiectul a fost bătut în cuie în urmă cu o lună, când – la invitația conducerii băncii – primarul Cosmin Necula s-a deplasat în Cipru la forumul de afaceri organizat, anual, de BERD.

Proiectul de modernizare a iluminatului public din Municipiul Bacău a început încă din vara lui 2016, când noua conducere a Primăriei a inițiat procedura de preluarea a infrastructurii de iluminat de la E.ON Energie, actualmente Delgaz Grid. Peste 1500 de stâlpi de iluminat au fost preluați în patrimoniul Municipiului Bacău, care a plătit pentru aceștia 540.000 de lei.

Contactarea BERD a venit natural, ca un pas firesc, banca având un sistem elastic de creditare: rambursarea sumei împrumutate se va realiza din economiile la consumul de energie electrică realizate prin implementarea unui sistem inteligent de iluminat, tip „energy-saver”. Cu alte cuvinte, modernizarea iluminatului public nu va costa nimic Municipiul Bacău. În plus, procedura de desemnare a firmei care va executa lucrarea va fi realizată de BERD, astfel încât proiectul nu va fi împiedicat de furcile caudine ale contestațiilor și litigiilor în instanță.

sursa: http://www.desteptarea.ro/11-milioane-euro-pentru-modernizarea-iluminatului-public-din-oras/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.