spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cai gălăţeni potcoviţi de olandezi şi consultaţi de veterinari elveţieni

- Advertisement -

Potcoave olandeze şi medici veterinari elveţieni pentru caii munciţi din gospodăriile gălăţene. O asociaţie gălăţeană de protecţie a animalelor a făcut un parteneriat cu o fundaţie olandeză şi cu una elveţiană pentru a acorda tratamente medicale, vaccinări, detartraj şi potcovire pentru 80 de animale, cai munciţi în gospodării. În prima zi, peste 20 de cai au beneficiat de aceste servicii. Stăpânii spun că de multe ori este prea scumpă o vizită la medicul veterinar, iar de potcovit nu prea se mai găsesc meşteri.

Este greu acum să găseşti nu numai un potcovar de meserie, dar să şi ai bani pentru a duce calul mereu la veterinar. De curăţat dinţii animalului, asta deja ar fi lux. Din păcate, mulţi stăpăni de cai care muncesc în gospodării nu sunt prea bogaţi. ”El e Walter, un armăsar. Munceşte de rupe. L-am adus aici să îl potcovesc şi să îi cureţe dinţii. E greu acum cu potcovarii. La noi nu mai găseşti. Nici cai nu mai sunt cum erau odată. Nu prea sunt bani de doctor mereu, costă mult toate, e bine că vin acum din străinătate, dar păcat că nu mai avem meşteri la noi “, a spus Tăchel Duliba, proprietarul unui cal ce a beneficiat de îngrijire. Nici caii folosiţi în cortegiile nunţilor nu au viaţă mai uşoară. Vasile Gherghişan se ocupa cu asta şi spune că potcovar nu mai găseşte decât la Brăila.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/evenimente/cai-galateni-potcoviti-de-olandezi-si-consultati-de-veterinari-elvetieni.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.