spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cozmin Guşă: Vizita lui Iohannis la Casa Albă, un eveniment excepţional în vremuri complicate

- Advertisement -

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat, în direct la Realitatea TV, vizita preşedintelui Klaus Iohannis la Casa Albă, pe 9 iunie, unde se va întâlni cu președintele SUA, Donald Trump. Cozmin Gușă apreciază că șeful statului român a făcut o mișcare surprinzătoare, de „șahist experimentat” și că, în actualul context geopolitic foarte complicat, întâlnirea cu Donald Trump poate fi o mare oportunitate pentru România.

Cozmin Guşă crede că această întâlnire Trump-Iohannis nu este rezultatul eforturilor diplomaţiei româneşti, ci ale şefului statului. Consultantul politic afirmă că relaţiile diplomatice din ultima perioadă dintre România şi SUA au fost „palide”, iar această vizită reprezintă o mare oportunitate pentru ţara noastră.

„Am văzut câteva exprimări de dimineaţă ale unor comentatori, o să îndrăznesc să spun şi eu ce cred despre evenimentul ăsta, pentru că studiez de mult timp chimia relaţiilor dintre România şi SUA, o studiez cu lupa dacă pot să spun aşa, am studiat-o şi la Washington şi în România şi m-am uitat la aceasta relaţie de peste tot de unde am călătorit să-i văd semnificaţiile. De această dată, în mod clar, avem de-a face cu un eveniment excepţional, în vremuri foarte complicate”, a explicat consultantul politic.

Potrivit acestuia, dacă ne uităm în istorie vedem că, atunci când se acumulează tot felul de dezamăgiri și de tensiuni negative, contextul oferă oportunităţi excepţionale.

„Actualul context foarte complicat din lume, din Statele Unite, din interiorul Uniunii Europene, a dat posibilitatea acestei oportunităţi pentru România, pentru că este o mare oportunitate. S-a vorbit de eforturi diplomatice… NU a existat aşa ceva. România nu mai face eforturi diplomatice de foarte mult timp şi ele în relaţia cu SUA au fost extrem de palide, nesemnificative, mai ales dacă vorbim despre mandatele preşedintelui Obama, ce să mai vorbim despre acest mandat extrem de agitat, în care orice efort diplomatic s-ar fi făcut, mai ales din partea României, ar fi fost nesemnificativ”, consideră Cozmin Gușă.

sursa: https://www.realitatea.net/gusa_2069503.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.