spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Elena si Ana, sefele de promotie de la “Emil Racovitã”, inteligente si ambitioase

- Advertisement -

REUSITÃ…Liceul Teoretic “Emil Racovitã” se mândreste anul acesta cu douã sefe de promotie, Ana Maria Polcovnicu si Elena Bolea, ambele cu media generalã 9,96. Dacã Elena este pasionatã de tot ce tine de partea realã, fiind absolventã a specializãrii Stiintele Naturii, iar visul acesteia este sã devinã medic neurolog, colega ei, Ana Maria, se gãseste la celãlalt pol, umanist, fiind absolventã a specializãrii Stiinte Sociale si decisã sã urmeze Facultatea de Drept. Cititi în rândurile care urmeazã ce planuri de viitor au cele douã sefe de promotie, care este cheia succesului în cazul lor si care sunt persoanele care le-au inspirat.

Ana Maria Polcovnicu vorbeste la superlativ despre unitatea de învãtãmânt pe care a absolvit-o. “În momentul în care am fost pusi în situatia de a ne alege liceul la care vrem sã mergem mai departe, profesorii de la scoala gimnazialã unde am învãtat eu, si anume, Scoala cu clasele I-VIII <<Adrian Porumboiu>> Muntenii de Jos, ne-au spus urmãtoarele: <<Alegeti liceul unde credeti cã puteti sã învãtati ceva pentru a reusi mai departe în viatã>>. Acelasi lucru se aplicã si la alegerea profilului, desi mãrturisesc cã, majoritatea profesorilor m-au îndemnat mai mult sã aleg profilul real. Cei care însã m-au sprijinit în alegerea fãcutã si mi-au spus sã mã îndrept cãtre ceea ce simt eu cã trebuie sã fac au fost domnul diriginte Popa Gheorghe, doamna directoare Ghenghea Cecilia si nu în ultimul rând doamna învãtãtoare Verman Cristina, niste oameni foarte dragi mie pentru modul în care se implicã cu pasiune si cu toatã fiinta lor în ceea ce fac, modelând practic destine umane. Liceul Teoretic <<Emil Racovitã>> a fost prima alegere pentru cã foarte multe persoane mi l-au recomandat, spunând despre lucrurile minunate care se petrec în incinta sa, fapt ce s-a dovedit adevãrat. Ajunsã la acest liceu am întâlnit foarte multi oameni devotati profesiei pe care o practicã, fiind condusi de dorinta de <<a face ceva din noi>>. Nu se rezumã numai la a transmite niste simple informatii si atât. Profesorii de la Liceul Teoretic <<Emil Racovitã>> reusesc sã comunice cu noi în adevãratul sens al cuvântului, fapt pentru care recomand acest liceu oricãrui alt elev. Anii de liceu pentru mine au însemnat o totalã redescoperire a propriei mele persoane. Am aflat cã pot sã reusesc în orice dacã îmi propun, dar înainte de toate aceste lucruri, liceul mi-a oferit o a doua familie, iar pentru asta sunt recunoscãtoare doamnei diriginte Ghelbere Cristina si colegilor mei, întrucât am descoperit în fiecare din ei un om bun, cu luminã în suflet si cu un mod unic de a privi viata si posibilitãtile ei nenumãrate”, a declarat Ana Maria. Sefa de promotie s-a remarcat pe parcursul celor patru ani la diferite concursuri si olimpiade. “M-a atras dintotdeauna tot ce tine de latura umanistã, de aici si olimpiadele la care am participat si de unde m-am întors cu premii: limba latinã (premiu special la etapa nationalã, profesor îndrumãtor Anca Anusca Popa), limba spaniolã (premiul 2 etapa judeteanã, profesor îndrumãtor Tofan Gabriela) si istorie (premiul 2 etapa judeteanã, profesor îndrumãtor Ionela Lepãrdã)”. Spune cã nu ar fi reusit niciodatã sã obtinã rezultate deosebite fãrã sprijinul profesorilor. “Rolul pe care cadrele didactice îl au în viata unui elev este unul de un impact colosal. Eu cel putin am gãsit în Liceul Teoretic <<Emil Racovitã>> un numãr mare de profesori, a cãror muncã si implicare în ceea ce presupune pregãtirea unui elev nu au mãsurã”.

Vrea sã urmeze Facultatea de Drept

Întrebatã despre ce hobby-uri si pasiuni are, Ana Maria a dat un rãspuns interesant. “Pasiunea mea este una mai diferitã de cele cu care sunteti poate obisnuiti, si anume: dreptatea. Nu suport sã vãd situatii în care se produc inegalitãti sau orice alt tip de nedreptate, nu numai în plan legal. Am fost mereu o persoanã corectã si asa am de gând sã rãmân toatã viata orice ar fi, de aici si dorinta mea de a urma Facultatea de drept”, ne-a spus eleva.

Mesaj pentru colegi si profesori

‘’Nu am sã uit niciodatã efortul imens pe care l-ati depus în educatia noastrã, rãbdarea dumneavoastrã nemãsuratã si mai ales cãldura sufleteascã de care ati dat dovadã si prin care ati reusit de altfel, sã vã apropiati de noi si sã ne determinati sã învãtãm lucruri noi si captivante. Pentru toate acestea un mare <<Multumesc!>> si o promisiune: <<Am sã dau tot ce am mai bun în orice activitate mã voi implica si nu am sã renunt niciodatã la principiile si valorile insuflate de pãrinti si consolidate pe parcursul celor 4 ani de liceu!>>. Colegii sunt constienti cã tin foarte mult la ei si cã îi admir pe fiecare în parte pentru bunãtatea lor sufleteascã, curajul de care dau dovadã, capacitatea lor de a face dintr-un dezastru un lucru amuzant din care poti învãta mai târziu ceva si nu în ultimul rând pentru felul lor de a fi: plini de surprize, de culoare, într-un cuvânt de viatã. Le doresc tot binele din lume si sã reuseascã în orice îsi vor propune pe viitor, cãci eu una sunt sigurã cã vor realiza lucruri mãrete si cã mã vor face mândrã sã spun mai apoi cã am avut onoarea de a-i avea drept colegi si mai ales ca prieteni. Voi pretui mereu clipele petrecute împreunã si vã multumesc din suflet pentru cã m-ati acceptat asa cum sunt’’, a transmis Ana Maria Polcovnicu.

ELENA BOLEA va sustine admiterea la Facultatea de Medicinã

Elena Bolea a avut doar trei medii de 9, în clasa a IX-a, cele trei discipline care au “încurcat-o” fiind fizica, limba românã si, culmea, matematica, aceastã materie din urmã devenind, ulterior, una dintre preferatele elevei, drept dovadã stau premiile obtinute an de an la nivel national la Concursul “Adolf Haimovici” – locul I si mentiuni. O altã disciplinã care i-a stârnit interesul în mod deosebit a fost chimia, clasându-se la olimpiadã, în clasele IX-XI, la nivelul ei, prima pe judet. “Pentru mine, anii de liceu au fost anii în care am învãtat cele mai multe lucruri, în care cred cã m-am dezvoltat cel mai mult ca persoanã. Mi-am canalizat energia pentru viitorul meu. Am lucrat, nu neapãrat extraordinar de mult, dar suficient cât sã am rezultate bune’’, a spus Elena. Eleva spune cã are foarte multe amintiri frumoase din perioada liceului, dar si din timpul activitãtilor extrascolare. ‘’Am fost la o Scoalã de Varã – la Muzicã si teatru, organizatã de OSUT – Organizatia Universitãtii de Sud din Timisoara. Timp de douã sãptãmâni, am fost la cursuri, la petreceri studentesti, am fost implicatã în activitãti diverse, precum realizarea imnului si a mascotei facultãtii’’, a povestit Elena. Sunt trei profesori care si-au pus amprenta în mod deosebit asupra sefei de promotie: Scutaru Cezarina – chimie, Furtunã Manuela – matematicã, Streja Mãdãlina – diriginta. ‘’Evolutia unui elev depinde în mare mãsurã si de profesor. Un profesor bun te stimuleazã, nu trebuie sã fie nici foarte întelegãtor pentru cã existã riscul ca elevii sã îl ia în râs, dar nici sã cadã în cealaltã extremã, sã fie prea exigent. Trebuie sã existe un echilibru”, a spus eleva.

Urmãtorul pas: Facultatea de Medicinã

Initial a vrut sã urmeze Facultatea de Informaticã, dar ideea de a sta toatã ziua cu ochii în calculator a descurajat-o si a fãcut-o sã-si doreascã sã porneascã pe un alt drum, mai greu si mai nobil. Vrea sã salveze vieti, adicã sã devinã medic. Peste 10 ani proaspãta absolventã sperã sã fie un neurolog de succes. “Voi merge la Facultatea de Medicinã, la Iasi sau Bucuresti, nu m-am hotãrât. As vrea totusi ca rezidentiatul sã îl fac în altã tarã, pentru cã vreau sã experimentez si alt stil de viatã. Nu sunt decisã 100% asupra specializãrii, dacã initial voiam sã mã axez pe cardiologie, acum cred cã mai interesant este sistemul nervos. Am timp în sase ani sã mã gândesc’’, a spus eleva. Pentru cã a fost foarte apropiatã de colegi si cadrele didactice, Elena are doar cuvinte frumoase la adresa acestora. “Vreau sã le transmit colegilor mei cã îi iubesc, sunt cei mai buni colegi, chiar dacã ne-am certat des, mereu am ajuns la un compromis, mereu m-au sustinut. Profesorilor mei, asa cum am spus la cursul festiv si la marsul absolventilor, le spun si acum cã sunt cei mai buni, m-au ajutat cel mai mult, au avut un rol important în dezvoltarea mea’’, a încheiat Elena.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.