spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Cafeaua, tigãrile si ciocolata, trei lucruri fãrã de care vasluienii nu pot rezista

- Advertisement -

DEPENDENTE…Fiecare dintre noi are un lucru fãrã de care nu poate trãi, desi stim cã aceste dependente ne fac rãu într-o micã sau mai mare mãsurã. Nu concepem sã nu avem la îndemânã aceste asa-zise droguri. Dintre vasluienii intervievati, mai bine de 60% au spus cã nu concep sã nu îsi înceapã ziua fãrã o cafea fierbinte care sã îi punã în prizã. „Cafeaua nu trebuie sã lipseascã. Fãrã ea nu pot face nimic bine la muncã”, ne-a spus Alexandra, 29 de ani. Pe locul doi în clasament se aflã tigãrile, consumate de 50% din cei intervievati, cu toate cã multi dintre acestia recunosc efectele negative ale acestui viciu. „Lângã cafea bineînteles cã vine tigara. E un viciu pe care l-am prins în facultate si nu mã mai pot lãsa. E refugiul meu dupã un moment nasol sau când sunt obosit”, ne-a spus Marius, 35 de ani. Pe locul trei se aflã dulciurile, în special ciocolatã. „Dacã ar fi sã aleg ceva ce nu ar trebui sã lipseascã de la mine din cãmarã, as alege ciocolata. Când vreau un moment doar pentru mine mã pun în pat, ascult muzicã si mãnânc câteva cubulete de ciocolatã”, ne-a povestit Raluca, 24 de ani.

Micile plãceri ne ajutã sã începem o zi sau sã trecem peste momentele stresante ce apar în viata noastrã. Ne folosim zilnic de acestea si nu ne-am vedea fãrã ele. Pentru vasluieni, trei lucruri sunt în topul acestor plãceri ce le inundã sistemul cu serotoninã si energie pentru a trece de fiecare zi obositoare. Pe primul loc se aflã cafeaua, care este nelipsitã din activitãtile a peste 60 % din vasluienii intervievati de noi. Motivele sunt destul de clare, le dau energie, e o alternativã la energizante si e o alternativã la sucuri sau la alcool la iesirile cu prietenii. „Nu beau alcool si încerc sã scap de chimicalele din sucuri, asa cã, atunci când ies în oras, beau o cafea. Plus cã îmi oferã energie si când sunt la scoalã. Nu sunt cea mai matinalã persoanã din lume”, ne-a povestit Ana Maria, 17 ani. Pentru cei mai în vârstã cafeaua e primul lucru pe care îl fac dimineata. „Cafeaua nu va lipsi niciodatã din casa mea. Mã trezesc dimineata la 6.00, jumãtate somnoros pun ibricul pe foc si îmi fac cafeaua, o beau si dupã mãnânc si mã pregãtesc sã mã duc la muncã. Fãrã ea nu mã pot functiona cum trebuie”, ne-a povestit Radu, 38 de ani.

Tigãrile sunt refugiul multor vasluieni

Multi vasluieni s-au apucat de fumat din teribilism sau au cedat presiunilor prietenilor fumãtori, dar au descoperit cã nicotina le reduce anxietatea sau abilitatea de a o mai simti. De aceea este pe locul doi în lista lucrurilor de care unii vasluieni nu s-ar lipsi. „Fumez de 10 ani si am reusit sã mã las de mai multe ori, dar dupã fiecare moment mai greu din viata mea m-am întors la ele. Actiunea în sine îti ia gândul de la probleme, iar nicotina te amorteste putin. Voi mai încerca sã mã las, dar pe moment le mai tin în buzunar”, ne-a povestit Cristi, 35 de ani. Dar pentru unii tigãrile sunt doar un mod de a socializa, spunând cã altfel stai de vorbã cu un alt fumãtor. „M-am apucat de prin liceu sã mã integrez într-un grup. Dupã, tot asa si la facultate, fiind într-un oras nou, mergeam în fumoarul facultãtii si ceream un foc doar ca sã initiez o convesatie si sã cunosc oameni. Stiu cã sunt metode de socializare mai sãnãtoase, dar fiind mai introvertit fumatul m-a ajutat oarecum sã ma exteriorizez”, ne-a povestit Liviu, 25 de ani.

Culmea, multi vasluieni se pot lipsi de dulciuri

Desi dulciurile sunt în topul micilor plãceri ale vasluienilor, acestia spun cã le pot consuma cu moderatie. „Ador dulciurile, dar le mãnânc cu moderatie, tin la siluetã. Mãnânc în special ciocolatã, dar acum, cã e varã, mãnânc o datã la douã, trei zile o înghetatã. Ceva dulce mereu îti dã un sentiment de bine”, ne-a povestit Andrada, 29 de ani. Domnii sunt si ei pofticiosi, dar recunosc cã nu prea cumpãrã dulciuri. „Dacã sotia mea cumpãrã o ruladã de ciocolatã sau un tort de înghetatã cu sigurantã o sã mãnânc si eu. Dar nu prea râvnesc asa mult. Cu toate astea, ciocolata nu lipseste de la noi din casã. Asa mã mai pãcãleste sotia sã mai duc gunoiul afarã”, ne-a povestit Alexandru, 33 de ani. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.