spot_img
21.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Verdict pentru IPS Teodosie: scapă de arestul la domiciliu, dar rămâne în control judiciar

- Advertisement -

Instanţa a respins luni cererea de arestare la domiciliu pe numele lui Teodosie, arhiepiscopul Tomisului. Judecătorii de la Constanţa au decis că nu este cazul ca măsura controlului judiciar să fie înlocuită cu cea a arestului la domiciliu, transmite Realitatea TV.

Curtea de Apel Constanța respins, luni cererea procurorilor DNA de instituire a măsurii de arest la domiciliu față de Arhiepiscopul Tomisului, Teodosie, ca urmare a încălcării restricțiilor impuse de instanță prin controlul judiciar.

Astfel, arhiepiscopul Tomisului rămâne în control judiciar, în dosarul în care este acuzat de folosirea cu rea-credință de documente ori declarații false, inexacte sau incomplete, având ca rezultat obținerea pe nedrept de fonduri europene, .

La ieșirea din sala de judecată, avocata arhiereului, Maria Vasi, a afirmat că proba materială prezentată în instanță de DNA, pentru care se cere arestarea preventivă la domiciliu, nu este una veridică. „Înscrisul prezentat de DNA este un fals. A fost falsificat. Se vede clar. Actul este din 2016, dar a fost modificat să pară 2017. Am cerut să vedem să se clarifice cine a semnat actul. Am încredere în justiție. Dacă îi luăm slujirea, îi luăm locul la slujbă. Cui servește acest exces de zel ? De ce să-i agităm pe creștini ?”, a declarat avocata, anunţă Agerpres.

otrivit unui comunicat al DNA transmis marți Agerpres, solicitarea procurorilor a fost făcută în contextul în care arhiepiscopul a demarat activități de accesare a fondurilor europene, deși acest lucru i-a fost interzis în mod expres și neechivoc prin obligațiile stabilite în cadrul controlului judiciar.

sursa: https://www.realitatea.net/teodosie_2065677.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.