Senatorii vor dezbate şi vor vota, luni, proiectul de lege care măreşte veniturile din sectorul bugetar. Tot săptămâna viitoare, salarizarea ar trebui să ajungă şi pe masa deputaţilor, care au ultimul cuvânt în acest caz.
Odată ce va trece de plenul Senatului, iar deputaţii din comisiile de specialitate îşi vor da avizele necesare pe acest proiect de lege, ar trebui să intre şi la votul final, în plenul Camerei Deputaţilor, care este forul decizional în acest caz şi, cel mai probail, peste două săptămâni se va întâmpla şi acest lucru.
Social democraţii şi-au făcut planul astfel încât legea salarizării unitare să fie adoptată în actuala sesiune parlamentară, pentru a putea intra în vigoare începând cu 1 iulie a acestui an, transmite Realitatea TV.
Inclusiv o respingere a preşedintelui Klaus Iohannis a fost luată în calcul de liderii PSD, ministrul muncii susţinând că dacă preşedintele Klaus Iohannis o va retrimite în Parlament, atunci procedura va fi urgentată.
Cât despre categoriile celor mai fericiţi bugetari datorită proiectului de lege privind salarizarea unitară, există câteva categorii care au reuşit să obţină mai mulţi bani de la ministrul muncii şi aici vorbim, în primul rând, despre aleşii locali: primarii şi viceprimarii de reşedinţe de judeţ au reuşit să obţină o majorare în plus de la ministrul muncii, mai exact urmează să câştige în jur de 13.000 de lei, la fel de mult ca un preşedinte de consiliu judeţean. Primarul capitalei va avea, însă, ceva mai mult, aproximativ 14.000 de lei.
Ministrul Muncii, Lia Olguța Vasilescu, a declarat ca unii angajați de la stat vor avea salariul mărit cu 200%.