spot_img
spot_img
-1.3 C
Vaslui
13-ian.-2025

LMK a câstigat finala Concursului “Cel mai bun câstigã”

- Advertisement -

INTELIGENTÃ… Dupã o perioadã de câtiva ani de absentã, Concursul de culturã generalã “Cel mai bun câstigã” revine în rândul elevilor de liceu. Miercuri seara, la Casa de Culturã “Constantin Tãnase”, a avut loc finala acestei competitii. Trei licee au concurat pentru marele premiu: Liceul “Mihail Kogãlniceanu” (LMK), Liceul “Anghel Ruginã” (LAR) si Liceul cu Program Sportiv (LPS). Lupta a fost strânsã, diferenta de puncte, micã, si emotiile pe mãsurã. La final, însã, câstigãtorii locului I au fost declarati Narcisa Rotaru si Robert Dorinel, reprezentantii Liceului “Mihail Kogãlniceanu”. Pe locului II s-au aflat reprezentantii LPS, iar pe locul III, cei ai LAR.

Cele trei perechi de elevi au primit întrebãri de culturã generalã din domenii precum limba românã, istorie, geografie, stiinte naturale, artã, religie si sport. În total, trei reprize cu câte douã întrebãri din toate aceste domenii. Elevii de la Liceul “Mihail Kogãlniceanu” s-au aflat în postura de favoriti încã de la început. Cei de la Liceul cu Program Sportiv, însã, au început greu, la sfârsitul primei reprize aflându-se pe locul III. Au revenit spectaculos, reusind sã le dea emotii elevilor de la LMK spre finalul competitiei, întrucât erau la un pas de a-i surclasa. Scor final: LMK – 140 puncte, LPS – 120 puncte, LAR – 60 puncte. Asociatia Cultural-Umanitarã “Sophya” le-a oferit participantilor si câte un premiu financiar : locul I – 250 lei, locul II – 180 lei, locul III – 120 lei.

Premii pentru numerele artistice. De la anul, premii si pentru spectatori

Premiate au fost si numerele artistice prezentate între reprizele cu întrebãri de culturã generalã. Juriul a acordat mentiuni elevilor Crina Nedelcu, Stefania Carp, Olesea Hamitichi si Sebi Grigoras. Premiul III a revenit elevilor Costel Enea si Codrin Tãlmaciu, premiul II – Laura Rotaru (membrã a Ansamblului de dansuri populare ”Hora Vasluiului”), locul I – Denisa Burghelea. Moderatorul concursului, Lucian Onciu, managerul Centrului Judetean pentru Promovarea si Conservarea Culturii Traditionale Vaslui, a anuntat cã de la anul organizatorii vor oferi premii si spectatorilor: “avem în plan ca la editia urmãtoare sã implicãm si publicul în concurs. Concret, între seriile de întrebãri, vom coborî în salã si vom alege la întâmplare o persoanã cãreia îi vom adresa o întrebare. Dacã va sti sã rãspundã, îi vom da o sutã de lei. Sau vom trage la sorti un bilet cu locul pe care se aflã persoana ce va avea sansa de a câstiga acest premiu. Vor fi întrebãri de culturã generalã, din cadrul concursului sau din afara lui. Asta ca sã testãm si atentia publicului, pentru cã din punctul nostru de vedere este foarte important ca spectatorii sã fie conectati la ceea ce se întâmplã pe scenã”.

“Pe umerii vostri stã România de mâine”

Presedintele juriului, profesorul Nicolae Ionescu, i-a felicitat pe toti elevii participanti în concurs si le-a urat succes pe mai departe. “Conducerea Inspectoratului Scolar sprijinã acest concurs care a ajuns la a XVIII-a editie. Vã felicit din totul sufletul pentru cã ati ales sã participati la aceastã competitie intratã deja de multi ani în traditia orasului Vaslui. Este o ocazie bunã de a vã arãta cunostintele si totodatã de a vi le verifica. De asemenea, si de a lega prietenii, lucru care contribuie foarte mult la dezvoltarea personalitãtii voastre. Vã doresc ca spiritul olimpic si dorinta de cunoastere sã vã cãlãuzeascã multi ani de acum înainte, pentru cã sunteti tineri, iar pe umerii vostri stã România de mâine. Nu conteazã clasamentul, pentru cã aici noi nu ierarhizãm scolile, liceele. Este un concurs de culturã generalã si trebuie sã fie tratat ca atare”, le-a spus profesorul si inspectorul Nicolae Ionescu elevilor prezenti.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.