spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Sãptãmâna voluntariatului: „Poti. Vrei. Dar faci?” (FOTO)

- Advertisement -

SÃ ACTIONÃM În Sãptãmâna Nationalã a Voluntariatului, „Asociatia Bunã Ziua, Copii din România!” si SNV vã provoacã cu o întrebare: „Poti. Vrei. Dar faci?”. Luni, 15 mai, a început Sãptãmâna Nationalã a Voluntariatului (SNV), sãrbãtoritã în întreaga tarã de organizatii si institutii publice care implicã voluntari în serviciile pe care le oferã comunitãtilor din care fac parte. Mesajul SNV din acest an, desi sub formã de întrebare – „Poti. Vrei. Dar faci?” – invitã pe toatã lumea la actiune, la a transpune gândurile, dorintele, asteptãrile pe care le avem privind schimbarea de lângã noi, în fapte concrete.

Asta au fãcut si voluntarii Asociatiei „Bunã Ziua, Copii din România!” implicati în mai multe proiecte care au ca beneficiari bãtrâni, dar si copii si familii din comunitate. Proiectul „Voluntari pentru seniori” a adus împreunã, pentru trei luni, un numãr de 14 voluntari care, ghidati de un coordonator de proiect, organizeazã activitãti recreative si de timp liber pentru bãtrânii rezidenti la Cãminul pentru Persoane Vârstnice Tutova. „Voluntarii au adus un suflu nou în institutie si au înseninat zilele uneori prea lungi ale prietenilor lor de vârsta a treia, dar cu sigurantã cîstigul a fost de ambele pãrti. Cãci asa cum o veche vorbã româneascã spune cã <<Cine nu are un bãtrân, sã si-l cumpere>>, voluntarii nostri, oferind bucurie, entuziasm, inocentã, rãbdarea de a asculta si a întelege, <<au cumpãrat nu doar bãtrâni>>, ci întelepciunea aceea care vine dupã o viatã traitã clipã de clipã, cu bune si rele, si care ne învatã cã nu încape toatã lumea sub priviri, oricât de sus ne-am urca pentru a vedea si întelege mai mult. Ne-au ajutat în demersul nostru partenerii pe care i-am gãsit deschisi si gata sã dea o mânã de ajutor – Primãria Comunei Tutova si conducerea Cãminului pentru persoane vârstnice Tutova”, a precizat Teona Balan, PR al Asociatiei „Bunã ziua, copii din România!”.

Voluntarii sunt implicati în toate serviciile oferite de asociatia noastrã. Atelierul Creativ si Serviciul pentru copii cu tulburãri din spectrul autist sunt încã douã exemple, douã oportunitãti oferite tinerilor pentru a schimba ceva din lumea în care trãim. Pentru cã voluntarii creeazã lumea din jurul lor, la propriu, ALEG sã o facã mai frumoasã, mai bunã, mai dreaptã, mai seninã chiar si atunci când asta nu este deloc usor – aleg sã nu mai fie doar oameni nemultumiti, stresati, dezorientati sau plictisiti, ci sã fie VOLUNTARI care pot, vor, dar si FAC ceva. Pentru toate acestea, Sãptãmâna Nationalã a Voluntariatului le este dedicatã, prilej de recunoastere si apreciere publicã, semn clar cã noi, ceilaltI, îi vedem, îi apreciem si poate într-o zi vom fi ca ei!

(Material realizat cu sprijinul Asociatiei „Bunã ziua copii din România)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.