spot_img
29.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

EXCEPTIONAL: Andrei Bordeianu, bronz la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene

- Advertisement -

GENIAL…Andrei Bordeianu, elev în clasa a X-a la Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” Vaslui, a obtinut medalia de bronz la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene, desfãsuratã în perioada 7-14 mai la Copenhaga, Danemarca. Pregãtit de prof. Cãtãlin Ignat, director al unitãtii de învãtãmânt, Andrei a fost mintea sclipitoare la disciplina fizicã, dat fiind cã la aceastã competitie participã echipaje alcãtuite din trei membri, fiecare expert la câte o materie scolarã: fizicã, biologie sau chimie. Nu este singurul rezultat de exceptie din 2017, la Olimpiada Nationalã de Fizicã a obtinut mentiune si medalie de argint. Andrei este unul dintre ambasadorii Vasluiului si ai tãrii, iar reusitele lui nu pot decât sã îi facã mândri pe vasluieni si pe toti românii.

Rezultatul obtinut de echipa lui Andrei este unul binemeritat. Elevul vasluian este inteligent si ambitios deopotrivã, iar munca pe care o depune zilnic si-a spus cuvântul. Echipajele calificate la aceastã fazã a competitiei au avut de trecut de douã probe practice, iar românii s-au descurcat de minune. ‘’Noi, ca echipã, am tintit mai sus, dar având în vedere nivelul ridicat de dificultate al subiectelor este un rezultat bun’’, a declarat Andrei. În ceea ce priveste experienta din Danemarca, aceasta a fost una aparte pentru olimpic. “A fost prima calificare la o olimpiadã internationalã. Este foarte interesant sã cunosti oameni din alte tãri care au aceeasi pasiune ca tine, sã vorbiti aceeasi limbã, sã scrieti aceleasi ecuatii. Am fãcut schimb de idei, de culturã. Eu am încercat sã fac României o imagine cât mai frumoasã’’, a declarat Andrei. O impresie bunã i-a lãsat si faptul cã existã o culturã a ciclismului dezvoltatã. ‘’Oamenii din Copenhaga, Danemarca, sunt diferiti de români: merg foarte mult cu bicicleta, de aceea nu este foarte aglomerat, desi este capitalã. Este un oras foarte linistit. M-a impresionat mult si arhitectura’’, a mai spus olimpicul vasluian.

“Este un rezultat de exceptie”

“Elevul Andrei Bordeianu a avut o prezentã deosebitã la Olimpiada Nationalã în clasa a IX-a, obtinând premiul II pe tarã si medalie de aur. Acest rezultat i-a adus calificarea în lotul lãrgit al României pentru Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. În urma pregãtirii sustinute, a reusit, în clasa a X-a, sã se califice în lotul restrâns si sã reprezinte România la Olimpiada de Stiinte a Uniunii Europene. Este un rezultat de exceptie, deoarece a trebuit sã pregãteascã toatã materia pentru aceastã olimpiadã. Este un copil exceptional, extrem de inteligent, foarte bun la toate obiectele, un foarte bun coleg si, zic eu, cel mai important lucru, elevul doreste performantã, este extraordinar de tenace si muncitor. Nu este totul sã fii inteligent, trebuie si sã depui efort pentru a obtine rezultate remarcabile”, a declarat Cãtãlin Ignat, director al Liceul Teoretic “Mihail Kogãlniceanu” si profesor îndrumãtor.

‘’Andrei va fi premiat de Asociatia Pro Fizica’’

“Acest rezultat ne bucurã, ne onoreazã si ne dã speranta cã la anul va fi chiar mai bine. Este un copil perseverent, încrezãtor, foarte capabil. Se poate pregãti pentru olimpiada nationalã si la Iasi, poate face practicã în laboratoarele de la ’Petru Poni’, la Politehnicã, unde existã un centru de fizicã foarte bine dotat. Noi îl sustinem, tot ce depinde de noi, facem. Andrei si olimpicii internationali de la Astronomie vor fi premiati de Asociatia Pro Fizica la sfârsitul anului scolar”, a declarat Irina Dumitrascu, inspector de fizicã si chimie.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.