spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Angajații din Finanțe au ieșit din nou în stradă. O nouă zi de proteste spontane

- Advertisement -

Angajații din Ministerul de Finanțe au ieșit, din nou, în stradă. Zeci de mii de persoane participă la a două zi de proteste spontane.

Pentru a doua zi consecutiv, în majoritatea sediilor finanțelor publice din țara s-a întrerupt programul cu publicul, iar românii care aveau plăți de făcut au trebui să facă și ei cale întoarsă.

Angajații din Finanțe au protestat și luni și anunțaseră că se vor mobiliza pentru o nouă acțiune similară în cursul zilei de miercuri, când angajați din toată țara sunt chemați să vină la București, la sediul Ministerului Finanțelor Publice.

Principala nemulțumire a finanțiștilor este aceea că, în urma aplicării noii legi a salarizării unitare, peste 12.000 de angajați din sector vor avea salarii diminuate între 10% și 35%.

Și o parte a angajaților din Vămi au întrerupt lucrul marți dimineață. „Este o acțiune a angajaților; în ce privește răspunsul instituției, este comunicatul agenției naționale prin care președintele roagă angajații să se întoarcă la lucru și o sa aiba un dialog cu ei. Dânsul nu știe că inițiativa este la Parlament, trece cu viteză, la sfârșitul lunii viitoare va fi aprobată. Noi ca organizație am trimis aceste propuneri de câteva săptămâni la ANAF, la Ministerul de Finanțe am cerut o comisie de dialog social care nu s-a întrunit. Nu am primit răspuns”, a declarat la Realitatea TV Negoiță Voinea, lider sindical la Vămi.

Aproximativ 300 de angajaţi ai Administraţiei Județene a Finanțelor Publice Dolj au întrerupt lucrul, marţi dimineaţă, în semn de protest faţă de noua lege a salarizării unitare. Activitatea instituţiei a fost blocată.

sursa: https://www.realitatea.net/angaja-ii-anaf-au-ie-it-din-nou-in-strada-a-doua-zi-de-proteste-spontane_2063786.html?utm_source=Cub-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.