Preţul la carcasa românească de porc a crescut şi până la 40% la poarta fermei, ca şi în restul Europei, urmare a neutralizării efectului pe care l-a avut embargoul rusesc. Carnea europeană se cere masiv în Asia, astfel că oferta nu mai depăşeşte cererea. Consumatorii români s-ar putea confrunta cu o creştere a preţului la raft în perioada verii. De asemenea, aproximativ o treime din carnea românească provine de la animale născute peste graniţe.
Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/pretul-carnii-de-porc-creste-abrupt–ce-se-intampla-pe-piata-afectata-pana-acum-de-embargoul-rusesc_137851.html#ixzz4hEb6Ay3i