spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Capcana poliţei RCA pe şase luni. Cât plăteşti în plus pentru ce pare mai ieftin

- Advertisement -

Majoritatea şoferilor români încheie poliţe de asigurare de răspundere civilă auto (RCA), pe şase luni pentru că este mai ieftin. Doar în aparenţă, însă, pentru că de fapt este mai scump.

În primele nouă luni ale anului 2016, erau în vigoare circa 6 milioane de contracte RCA încheiate de asigurători cu persoane fizice, potrivit datelor Autorităţii pentru Supraveghere Financiară (ASF). Dintre acestea, 3,2 milioane de contracte, adică peste 53%, erau încheiate pe o perioadă de şase luni, şi doar 2,1 milioane, adică 35%, pe o perioadă de un an. Restul, adică nu mai puţin de 671.000 de contracte sunt încheiate chiar pe o lună, asta în condiţiile în care această opţiune a apărut abia în primăvara anului trecut, deci, dacă aveau mai mult timp la dispoziţie, probabil că şoferii români încheiau şi mai multe astfel de poliţe.

Informaţiile publicate de ECONOMICA.net pot fi preluate de alte publicaţii online doar în limita a 500 de caractere şi cu citarea sursei cu link activ. Orice abatere de la această regulă constituie o încălcare a Legii 8/1996 privind dreptul de autor. http://www.economica.net/capcana-politei-rca-pe-sase-luni-cat-platesti-in-plus-pentru-ce-pare-mai-ieftin_137665.html#ixzz4h3njcB69

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.