spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Conserve din Ucraina, un pericol pentru sănătatea publică, confiscate din Piaţa Mare

- Advertisement -

nspectorii Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, împreună cu echipaje de Poliţie, au efectuat un control, ieri dimineaţă, în Piaţa Mare a Sucevei, vizaţi fiind comercianţii din spatele halei, care vând produse din Ucraina. Ținta acţiunii de ieri au fost conservele din carne, considerate cu riscul cel mai ridicat pentru sănătatea publică.

Doctorul Ioan Corduneanu, directorul Direcţiei Sanitar Veterinare și pentru Siguranţa Alimentelor (DSVSA) Suceava, a declarat că au fost confiscate 270 de conserve, cu 80 de kilograme de carne, cu o valoare de piaţă estimată de 1.300 de lei.

Conservele au fost confiscate de la doi comercianţi, care au primit fiecare și amenzi de câte 600 de lei.

Întreaga cantitate de marfă a fost dirijată spre incinerare.

Sanitar-veterinarii atrag atenţia privind riscul consumului de produse aduse din Ucraina, cu atât mai mult a conservelor din carne. Acestea au risc ridicat de a produce toxiinfecţii alimentare, în condiţiile în care nu există nici un fel de control al provenienţei acestora. Mai mult, un important semnal de alarmă pentru suceveni ar trebui să îl reprezinte și faptul că în Ucraina este declarată pesta porcină africană, iar multe dintre conserve sunt din carne de porc.

În aceste condiţii, DSVSA Suceava va încerca în următoarea perioadă să elimine comerţul de conserve aduse din Ucraina și face în acest sens apel și către suceveni, să nu consume astfel de produse.

„Recomandăm populaţiei ca aprovizionarea cu produse alimentare de origine animală să nu se facă din spaţii improvizate, nesupuse controlului sanitar-veterinar, locuri în care nu au cum fi asigurate o temperatură și o stare de igienă corespunzătoare”, a transmis doctorul Ioan Corduneanu.

Citeşte mai mult pe Monitorul de Suceava: https://www.monitorulsv.ro/Local/2017-05-13/Conserve-din-Ucraina-un-pericol-pentru-sanatatea-publica-confiscate-din-Piata-Mare#ixzz4h3ADKMUt
Follow us: @monitorulsv on TwitterMonitorul.de.Suceava on Facebook

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.