spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Iatã ce fac vasluienii în weekend

- Advertisement -

STEREOTIPURI…Dacã întrebi pe cineva din afara judetului ce fac vasluienii în fiecare sfârsit de sãptãmânã, cel mai probabil rãspunsul este mãcel, viol si zile pline de betii. Iatã cã stereotipurile sunt doar stereotipuri si nimic mai mult. Majoritatea celor intervievati de noi ne-au spus cã sâmbãta si duminica sunt zile de relaxare, curãtenie sau cã merg pe la rude în vizitã. “Sâmbãta asta fac curãtenie generalã si mâncare pentru duminicã. Mai spãl sau mai fac curãtenie prin curte. Nu prea ai ce face în rest”, ne-a povestit Irina, 40 de ani. Nici tinerii nu sunt prea dornici de petreceri, multi dintre ei recunoscând cã vor iesi la o bere, douã, dar pentru cã nu prea ai unde sã stai mai mult, vor ajunge acasã înainte de ora 12.00. “De obicei sâmbãta o petrec la o bere cu prietenii. Mai vorbim si ne mai destresãm si noi dupã o sãptãmânã de muncã”, ne-a spus Ionut, 30 de ani.

În ochii multora un week-end în Vaslui ar însemna mii de grãtare aprinse, seminte peste tot, oameni gãlãgiosi si alcoolizati înainte de ora amiezii. Uite cã aceste idei nu coincid cu realitatea. Multi dintre vasluienii cu care am stat de vorbã ne-au spus cã nu au bani sã facã grãtare la fiecare sfârsit de sãptãmânã sau sã bea pânã uitã de ei. “Cine crede cã noi de dezmãtuim în halul ãsta înseamnã cã nu a fost niciodatã la Vaslui. Eu de vineri seara pânã duminicã la amiazã stau la tarã si am grijã de grãdina si casa pãrinteascã. Nu zic cã nu ies seara în sat, dar doar sã fac cumpãrãturi si sã beau o bere dupã o zi lungã”, ne-a povestit Cãtãlin, 48 de ani. Acelasi lucru îl fac alte sute de vasluieni care, strâns legati de rãdãcini, pot fi vãzuti cum se aglomereazã în microbuze pentru a petrece câteva zile linistite la tarã. Pentru alti vasluieni, sfâsitul de sãptãmânã înseamnã relaxare alãturi de familie si de prieteni sau un moment în care îsi pun casele la punct. “Eu o sã merg la pescuit cu câtiva prieteni. Încercãm sã profitãm de vremea asta frumoasã ca sã scãpãm de stresul si gãlãgia din oras. Cine stie, poate aducem acasã câtiva pesti frumosi. Dacã nu, asta este, o sã îi prindem data viitoare”, ne-a povestit Neculai, 44 de ani. Gospodinele nu prea au liniste nici în weekend, acestea îsi gãsesc de treabã când restul se distreazã.

“Sâmbãta asta fac curatenie generalã si mâncare pentru duminicã. Mai spãl sau mai fac curãtenie prin curte. Nu prea ai ce face în rest”, ne-a povestit Irina, 40 de ani.

Tinerii vor fi mereu mai petrecãretI, fie ei liceeni sau tineri adulti

Sfârsitul de sãptãmânã pentru tinerii vasluieni înseamnã o evadare din viata cotidianã si monotonia orelor sau a locului de muncã. Astfel, multi dintre ei aleg sã se decarce iesind în oras. “Eu ies cu prietenii în oras fie la o cafenea, fie pe o bancã în Copou sau mai cãutãm un concert la care sã mergem. Nu prea ai altceva sã faci în orasul ãsta, poate doar sã organizezi un grãtar cu lumea. Si atunci mai rar, pentru cã nu prea avem bani”, ne-a spus Andra. Cu toate astea, tinerii vasluieni stiu sã aprecieze micile plãceri în viatã, cum ar fi sã poatã dormi pânã la amiazã. “Eu sâmbãtã am sã dorm pânã la 13.00, dupã ce o sã stau o noapte si o sã mã uit la seriale. Nu sunt genul care sã ies în cluburi si nici dacã as fi, nu as avea unde. E mai bine sã lenevesti din când în când”, ne-a povestit Bogdan, 20 de ani. Cu adevãrat e bine sã nu ai griji si sã stai în pat toatã ziua, totusi mai sunt si tineri care preferã sã se descarce practicând un sport. “Eu merg la baschetball în fiecare sâmbãtã si duminicã. Ma ajutã sã ma mentin în formã si dupã o zi de alergat nu e nimic mai bun decât sã faci un dus, dupã care sã te uiti la un film”, ne-a spus Vlad, 22 de ani. (Andrei Manolachi)

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.