spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Liceul “Stefan Procopiu”, gazdã pentru a XI-a editie a Concursului National “Edmond Nicolau”

- Advertisement -

COMPETITIE…Sub motto-ul “Tehnica reprezintã fantezia realitãtii” (Lucian Blaga), Liceul “Stefan Procopiu” Vaslui va gãzdui vineri, 19 mai, cea de-a XI-a editie a Concursului National de Comunicãri Stiintifice pentru elevii din clasele cu profil tehnic “Edmond Nicolau”. Concursul, care are patru sectiuni, se adreseazã elevilor si cadrelor didactice din învãtãmântul tehnologic preuniversitar, studentilor, agentilor economici si altor membri ai comunitãtii locale.

“Concursul va constitui un bun prilej pentru diseminarea si promovarea rezultatelor cadrelor didactice, elevilor si studentilor, cunoasterea celor mai noi realizãri în domeniul tematicii abordate, mentinerea contactului între specialisti, stimularea creativitãtii elevilor si studentilor, identificarea posibilitãtilor de realizare a unor colaborãri si parteneriate valoroase cu învãtãmântul universitar, agenti economici, în vederea abordãrii unor proiecte si programe europene”, anuntã organizatorii. Obiectivele concursului de comunicãri stiintifice sunt: dezvoltarea interesului elevilor si studentilor pentru documentare, cercetare, inovare si analizã comparatã si stimularea creativitãtii în elaborarea si sustinerea lucrãrilor, referatelor, proiectelor; stimularea elevilor, studentilor si a cadrelor didactice pentru realizarea de lectii si lucrãri practice, prin folosirea sau prin prezentarea noilor tehnologii; prezentarea / diseminarea unor exemple de bune practici, resurse materiale si procedurale, elaborate si aplicate interdisciplinar, în sprijinul formãrii competentelor conform standardelor de pregãtire profesionalã; prezentarea unor date esentiale, informatii relevante si utile, cu scopul realizãrii unui suport de documentare, pentru sprijinirea învãtãrii permanente prin perfectionare, reconversie profesionalã sau actualizarea / diversificarea cunostintelor si motivarea pentru educatie permanentã. Nu lipsesc invitatii speciali de la Universitatea Tehnicã “Gheorghe Asachi” Iasi: de la Facultatea de Electronicã, Telecomunicatii si Tehnologia Informatiilor – prof. univ. dr. ing. Ion Bogdan si dr. Ing. Cristian Aghion; de la Facultatea de Inginerie Electricã, Energeticã si Informaticã Aplicatã – conf.dr. ing. Poboroniuc Marian; de la Facultatea de Mecanicã – prof. dr. ing. Doroftei Ioan si conf. dr. ing. Prisãcaru Gheorghe. De asemenea, vor fi prezente personalitãti cu impact asupra activitãtilor specifice concursului, reprezentanti ai agentilor economici, din diverse domenii de activitate si reprezentanti ai Camerei de Industrie si Comert.

Sectiunile concursului

Concursul are patru sectiuni: sectiunea A – Strategii didactice în predarea disciplinelor în învãtãmântul profesional si tehnic; sectiunea B – Noile tehnologii – o provocare pentru învãtãmântul românesc (modele de proiecte europene privind implicarea elevilor/studentilor pe piata europeanã – exemple de bune practici); sectiunea C – Actualitãti din domeniul specializãrii în sprijinul învãtãrii permanente (metode de evaluare pentru obtinerea competentelor vizate); sectiunea D – creativitatea elevilor.

Programul concursului

18 mai 2017 – Activitãti organizatorice: primirea invitatilor, organizarea standurilor. Cazarea participantilor care nu sunt din judetul Vaslui si care au solicitat cazare prin fisa de înscriere se realizeazã la internatul Liceului „Stefan Procopiu” Vaslui.

19 mai 2017ora 9.00 – Sosirea participantilor

– ora 9.30 – Deschiderea oficialã a concursului Scurte prezentari ale reprezentantilor institutiilor de învãtãmânt superior, sponsori.

– ora 11.00 – Activitãti pe sectiuni – Prezentarea lucrãrilor înscrise la sectiunile A,B,C (lucrãri ale profesorilor cu participare directã sau indirectã) – prezentãri realizate de responsabilii sectiunilor. – Concursul pentru elevii înscrisi la sectiunea D – participare directã. Obs. Toate lucrãrile profesorilor (sectiunile A,B, C) si descrierile lucrãrilor elevilor (sectiunea D) vor fi disponibile dupã finalizarea Concursului pe un DVD cu ISSN. – ora 13.30 – Festivitatea de premiere

– ora 14.00 – 15.00 Pauzã

– ora 15.30 – Discutii, Feed-back.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.