spot_img
spot_img
1.2 C
Vaslui
26-dec.-2024

Bolnavii de cancer din judetul Vaslui, la mâna familiei Radu!

- Advertisement -

Smecherii de la Recumed!

AFACERISTI…Patronii clincii Recumed, din Vaslui, au pus mâna pe o fabricã de bani. De aproape doi ani de zile, mai bine de jumãtate dintre bolnavii de cancer din judet sunt la mâna singurului medic oncolog din Vaslui, dr. Cristina Elena Pârãu, specialist care încaseazã în jur de 7.000 de lei, lunar, de la CJAS, ca angajat al Recumed. Familia Radu, cea care conduce acest biznis, a pus mâna pe o minã de aur, folosindu-se de suferinta a sute de familii. Ce se întâmplã, de fapt? În 2016, dr. Cristina Elena Pârãu, singurul medic oncolog din Spitalul Judetean, a decis sã plece pe nepusã masã la firma Recumed, o afacere privatã, ai cãrui patroni anuntau cã vor investi într-un spital de paleatie. Sectia de oncologie s-a desfiintat si tratamentele acestor oameni cu suferinte mari a ajuns la mâna patronilor de la Recumed. A trecut un an si jumãtate, dar spitalul nu s-a mai fãcut. Nici nu avea cum, pentru cã viitorul spital este la câtiva metri de drumul national, fapt nepermis de lege. În schimb, Spitalul Judetean de Urgentã a pierdut paturile de la sectia de Oncologie, iar sectia s-a si desfiintat, în timp ce clinica Recumed s-a apucat sã „ciuguleascã” din banii de la stat, bazându-se pe suferinta unor familii distruse de aceastã boalã incurabilã. Conform raportãrii pe luna aprilie de la Casa de Sãnãtate, doctorita Pârãu, angajat al firmei Recumed, alãturi de douã asistente (dintre care una este sotia unui politist de la Economic) a încasat peste 7.000 de lei pentru consultatii si tratamente la bolnavii de cancer. Surprinzãtor este cã numãrul de consultatii raportat la CJAS este de 225 de cazuri, adicã jumãtate dintre bolnavii de cancer din judet, cãrora Casa de Sãnãtate le deconteazã tratamentele. Concluzia este una singurã: familia Radu a pus pe picioare (încã!) o afacere cu bani de la statul român, folosindu-se de necazurile unor oameni necãjiti, în loc sã gândeascã un biznis total privat, ca la unele clinici din Iasi.

Patronii Recumed au distrus, cu bunã stiintã, sectia de Oncologie a Spitalului Judetean, în luna ianuarie 2016, atunci când au anuntat cã dr. Cristina Elena Pârãu, singurul specialist oncologic din oras, s-a mutat la privat, adicã la sotii Radu, cei care conduc biznisul Recumed. S-a anuntat cã viitorul spital de paleatie al Recumed urma sã fie construit la drumul national, la zece metri de partea carosabilã, încãlcându-se toate normele si regulamentele Ministerului Sãnãtãtii. Surse din interior au spus cã doctorita Pârãu a fost „recrutatã” de familia Radu pentru un salariu de 9.000 de lei, cu mult mai mult decât oferea la acel moment Spitalul Judetean de Urgentã. Dramatic este cã, dupã ce mutarea s-a fãcut, sectia de Oncologie s-a desfiintat, iar SJU a pierdut paturile, acestea urmând sã revinã la viitoarea clinicã de paleatie a Recumed. Nu a fost o chestiune întâmplãtoare.

Cifrele din 2015 aratã cã doctorita Cristina Pârãu a dirijat cu bunã stiintã sume importante de bani din buzunarele pacientilor spre Recumed, în detrimentul spitalului. Potrivit datelor oficiale, în luna septembrie 2015, pe când era angajatã la SJU, dr. Pârãu a dirijat cãtre Recumed 20 de cazuri de CT-uri, în luna octombrie, 27 de cazuri, iar în noiembrie, tot 27, în conditiile în care unitatea medicalã dispunea de computer tomograf si putea face aceste investigatii. Trebuia doar sã facã o internare de zi, însã a preferat sã-i trimitã la Recumed. Si mai interesant este faptul din cele 56 de cazuri de bolnavi de cancer care au avut nevoie, în 2015, de îngrijiri medicale la domiciliu, 47 au fost acordate aceleiasi clinici private, decizia fiind semnatã de acelasi medic Cristina Pârãu. La acel moment, reporterii VRN constatau cã, având în vedere cã pentru un singur pacient îngrijit la domiciliu Casa de Sãnãtate deconta 1.500 de lei lunar, rezulta o sumã de 70.000 de lei care intra în fiecare lunã în casieria clinicii, cu ajutorul dr. Pârãu. La un moment dat, s-au prins de smecherie si politistii de la Economic, care au deschis dosar pe numele dr. Cristinei Pârãu pentru înselãciune, fals intelectual si uz de fals. Am solicitat la CJAS cifrele oficiale ale Recumed, pentru activitatea doctoritei Pârãu. Pe luna aprilie, aceasta a înregistrat, alãturi de cele 2 asistente, un numãr de 225 de cazuri, pentru care a decontat de la CJAS suma de 7.117 lei, bani care au intrat în conturile Recumed. În conditiile în care Recumed are, pe clinic, o sumã de 44.000 de lei, lunar, conform ultimei raportãri oficiale, rezultã cã îngrijirea persoanelor bolnave de cancer din judetul Vaslui este destul de profitabilã pentru cei care au pus la cale acest biznis.

Cum a plecat doctorita Pârãu din SJU, momitã cu salarii mari la Recumed

Pe 18 ianuarie 2016, în ziua în care Spitalul Judetean de Urgentã Vaslui a rãmas fãrã medic oncolog, clinica Recumed a depus cerere de intrare în contract cu Casa Judeteanã de Asigurãri de Sãnãtate pentru Ambulatoriu Clinic, Specialitatea Oncologie Medicalã. Serviciile clinicii pe aceastã specilitatea urmau sã fie asigurate de dr. Cristina Pârãu, cea care a ales sã plece din sistemul de stat si sã lucreze la privat, medic care avea unele probleme cu legea, la acel moment. Colaboarea dintre Pârãu si Recumed nu era chiar nouã. În luna septembrie 2015, dr. Pârãu a dirijase 27 de cazuri de CT-uri spre clinica privatã, cu toate cã si la SJU se puteau face astfel de investigatii. La fel a procedat si în lunile octombrie (20 de cazuri) si noiembrie (27 de cazuri). Medicul Pârãu a adus bani frumosi clinicii Recumed, de pe spatele bolnavilor de cancer care au avut nevoie de îngrijiri medicale la domiciliu. Cifrele arãtau cã, din totalul de 56 de cazuri, Recumed s-a ocupat de 47, dupã ce dr. Pârãu si-a pus semnãtura pe decizie. Doctoritei i se deschisese, în 2015, dosar de cercetare penalã pentru înselãciune, fals si uz de fals. Mai exact, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice o suspecta pe aceasta cã furã din medicamentele muribunzilor. Potrivit oamenilor legii, aceasta ar fi prescris si eliberat mai multe retete, pe numele unor bolnavi diagnosticati cu boli incurabile. În timp ce pacientii erau ignorati si tratati cu superficialitate, retetele cu medicamente, prescrise si parafate de doctoritã, erau ridicate de alte persoane care nu aveau legãturã cu bolnavii, de la o farmacie din orasul Negresti. Astfel, bolnavii de cancer, care îndurau chinuri groaznice si care aveau zilele numãrate nici mãcar nu aveau habar cã pe numele lor se elibereazã retete de zeci de mii de lei. Probabil, atunci când a simtit cã situatia este foarte gravã, doctorita a decis sã plece din SJU. Astfel, Clinica Recumed a cerut pe 18 ianuarie 2016 intrarea în contract cu CJAS pentru Ambulatoriu Clinic, Specialitatea Oncologie Medicalã, anuntând cã va deschide un spital, într-o clãdire aflatã la intrarea în Vaslui dinspre Negresti, unde pe vremuri era restaurantul „La Nasu”. Urma ca, în fosta crâsmã, sã se deschidã o sectie de oncologie si una de îngrijiri paliative (bolnavi de cancer aflati în stadii terminale). Totul, atentie!, pe „spinarea” SJU, care a pierdut paturile pe Oncologie pentru firma Recumed. Ce a fãcut dr. Pârãu, din ianuarie 2016 si pânã acum? Mai nimic, a încasat lunã de lunã mii de lei pentru bolnavii de cancer, fãrã sã facã nimic. Potrivit noilor sarcini de serviciu, dr. Pârãu poate sã acorde doar consultatii si sã elibereze retete pe circuit deschis la Recumed. În concluzie, familia Radu se poate considera multumitã de faptul cã detine controlul asupra bolnavilor de cancer, în timp ce „papã” bani de la bugetul de stat.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.