spot_img
24.1 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Moneda euro a explodat după alegerile din Franţa

- Advertisement -

Euro a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni faţă de dolar, ca urmare a victoriei lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa.

Euro a atins luni cel mai ridicat nivel din ultimele şase luni faţă de dolar, după victoria fără emoţii a lui Emmanuel Macron în alegerile prezidenţiale din Franţa.

Euro a trecut de pragul de 1,10 în raport cu dolarul pentru prima dată de la victoria lui Donald Trump în SUA, în luna noiembrie 2016, dar a scăzut ușor luni dimineață până la cotația de 1,0989 dolari.

Şi bursele asiatice au reacţionat pozitiv după anunţarea rezultatelor din Franţa.

Indicele principal Nikkei al Bursei din Tokyo – cea mai mare piaţă financiară asiatică – înregistra luni dimineaţă cel mai semnificativ avans din ultimele aproape 17 luni, potrivit capital.ro.

Indicele Nikkei a urcat luni cu 1,8%, la 19.804,20, cel mai ridicat nivel din decembrie 2015.

„Investitorii se simt uşuraţi după alegerile din Franţa şi cumpără acţiuni. În ultimele săptămâni, indicele Nikkei a înregistrat creşteri semnificative pe fondul optimismului generat de rezultatele financiare şi al achiziţiilor masive de acţiuni”, a explicat analistul Hikaru Sato, de la Daiwa Securities.

sursa: https://www.realitatea.net/moneda-euro-a-explodat-dupa-alegerile-din-franta_2060880.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.