spot_img
19.4 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

Statul pune tunurile pe producătorii de gaze

- Advertisement -

Guvernul introduce supraimpozit pe profit, iar Parlamentul vrea, la rândul său, să majoreze suprataxa pe venit.

Comisia de Industrii din Camera Deputaţilor acuză producătorii de gaze naturale că au majorat deja preţurile cu peste 20%, după 1 aprilie, şi propune o majorare a taxelor pe veniturile obţinute din scumpiri.

Dezbaterile din Comisia de Industrii a Camerei Deputaţilor s-au terminat cu circ, săptămâna trecută, scrie Romania Libera. Preşe­dintele comisiei, pesedistul Iulian Iancu, l-a atacat pe reprezentantul companiei OMV Petrom pentru că a majorat preţurile cu peste 10%, deşi a promis Guvernului că nu va face asta până la finele anului.

Totul pleacă de la decizia Executivului de a libera­liza preţul de vânzare către populaţie a gazelor din producţia internă de la 1 aprilie. Până atunci, tariful fusese stabilit de stat la valoarea de 60 de lei/MWh. Înainte de a se lua această hotărâre, Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) a dat asigu­rări că nu sunt motive ca preţurile să crească şi a precizat că tarifele finale pentru populaţie, unde costul de achiziţie a gazelor repre­zintă sub jumătate din total, nu vor fi majorate.

Cu toate acestea, Iulian Iancu a acuzat OMV Petrom că a majorat deja preţul gazelor scoase la vânzare cu 23%, ceea ce înseamnă că a vândut cu circa 74 lei. „Prin acest proces de liberalizare, preţul poate urca la orice nivel. Producătorii au zis să nu fim îngrijoraţi, că nu vor depăşi cu 10% creşterea de preţ. Din păcate, a fost depăşită chiar din prima zi, cu 23%”, a declarat Iulian Iancu, în dezbaterile din comisie.

sursa: https://www.realitatea.net/statul-pune-tunurile-pe-producatorii-de-gaze-i-le-pregate-te-un-supraimpozit_2060892.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.