CFR Marfă urma să vândă un nou lot de vagoane la preț subevaluat, se arată în referatul procurorilor DIICOT. Între timp, 4 dintre cei 21 de suspecţi reţinuţi în acest caz au ajuns după gratii pentru 30 de zile, printre care şi fostul director general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun.
Arestări pe bandă rulantă în dosarul jafului de la CFR Marfă. Patru dintre cei 21 de suspecţi reţinuţi în acest caz au ajuns după gratii pentru 30 de zile. Printre ei se află fostul director general al CFR Marfă, Mihuţ Crăciun, dar şi Pavel Bărculeţ, directorul financiar al companiei.
Şase angajaţi de la CFR Marfă şi REMAT au primit mandate de arestare la domiciliu, iar alţi cinci vor fi cercetaţi sub control judiciar. Toţi aceştia sunt acuzaţi de constituirea unui grup infracţional organizat, delapidare cu consecinţe deosebit de grave, fals intelectual şi uz de fals.
CFR Marfă urma să vândă un nou lot de vagoane la preț subevaluat către Remat Călărași, potrivit referatului prin care procurorii DIICOT Timișoara au cerut, joi, arestarea preventivă a 19 inculpați pentru prejudicierea societății feroviare cu peste 6 milioane de euro.
„Trebuie remarcat că, așa cum se desprinde din cercetări, la finele lunii decembrie 2016, CFR Marfă SA a scos la licitație, prin Bursa de Mărfuri, un nou lot de vagoane, conivența existentă între inculpați urmărind casarea și vânzarea acestora în aceeași modalitate frauduloasă pentru CFR Marfă SA”, se arată în referat.
Conform aceleiași surse, interesul Remat Călărași pentru noul lot de vagoane reiese din mai multe discuții purtate de acționarul și administratorul de fapt al societății, Tawil Abbas, cu un reprezentant al firmei către care urma să fie livrat ulterior fierul vechi. Într-o convorbire din 27 decembrie 2017, Tawil Abbas i-a spus interlocutorului că nu se va prezenta la licitația deschisă pentru vânzarea de vagoane, pentru a atrage o scădere a prețului cerut prin bursă, intenționând să facă o ofertă în februarie 2017, când prețul urma să fie mai mic.