spot_img
22.4 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesor de religie retinut alaturi de patron in scandalul de la Ground Caffe (foto, video)

- Advertisement -

PERCHEZITII SI RETINERI Profesorul de religie Ciprian Mârzac, de la o scoalã din Bârlad, fost angajat al Cabinetului Parlamentar al deputatei Ana Birchall – în perioada 2012 – 2013, si patronul Clubului Ground Caffe, Mihai Adrian Bîlici, împreunã cu alti 9 scandalagii, implicati în trei dosare penale de tulburare a linistii si ordinii publice, au fost asearã retinuti pe procurorul Simona Mocanu pentru 24 de ore si trimisi în arestul IPJ Vaslui. Ieri, în Bârlad au avut loc 18 perchezitii domiciliare, fiind aduse la audieri 20 de persoane, anchetate în cele trei dosare penale. Principalul dosar a fost cel al scandalului de la Clubul Ground Caffe, care a avut loc în dimineata de 30 aprilie, la ora 3.35, unde au fost implicate nu mai putin de 14 persoane! Probele decisive care au dus la retinerea celor implicati în acest megascandal au fost filmãrile prezentate de cotidianul Vremea Nouã, precum si comentariile fãcute de bârlãdeni la subsolul articolului, care au fost vehemente, oamenii cerând procurorilor si politistilor sã facã ordine în oras! Urmeazã ca, astãzi, audierile sã continue la Parchetul Bârlad, iar procurorul de caz sã dispunã mãsurile ce se impun în functie de cât s-a implicat fiecare în scandal! Cel mai probabil vom vedea si câteva arestãri preventive.

Scandalul de Ground Caffe, din noaptea de 30 aprilie, de la ora 3.35, care a trezit un cartier întreg, s-a lãsat cu retinerea celor implicati, inclusiv a patronului Mihai Bîlici, care a permis ca în clubul sãu sã se producã asemenea scandal, care n-a fost singurul de altfel. Ieri, procurorul de caz, Simona Mocanu, împreunã cu politistii de la Investigatii Criminale, având alãturi Jandarmeria Vaslui, lucrãtori de la Serviciile Speciale (mascati), precum si politisti din comunele învecinate ale Bârladului, au efectuat 18 perchezitii domiciliare, fiind emise 14 mandate de aducere la audieri si sase citatii de prezentare la audieri. La primele ore ale diminetii, 25 de masini ale politiei si jandarmeriei au strãbãtut Bârladul în lung si-n lat, fiind efectuate perchezitii în trei dosare penale care vizeazã infractiuni cu violentã: tulburarea ordinii si linistii publice, precum si loviri sau alte violente. Cel mai greu dosar este cel cu bãtaia de Ground Cafee, fiind adusi la Politia Bârlad, ieri, aproape toti cei implicati, inclusiv profesorul de religie Ciprian Mârzac si patronul clubului, Mihai Bîlici. Au mai fost aduse la audieri încã 10 persoane implicate în scandalul din Ground Caffe, precum si alte persoane implicate într-un scandal de acum douã sãptãmâni din fata Casei de Culturã din Bârlad, dar si indivizi care au luat parte la scandalul cu cutite din fata Muzeului „Vasile Pârvan”. La perchezitii s-au gãsit multe arme albe si bâte de lemn, semn cã cei vizati sunt printre „greii” orasului în privinta scandalurilor. „În dosarul de la Ground Caffe au fost dispuse opt retineri, si anume: Mihai Adrian Bâlici, Claudiu Berezintu, Ionel Panainte, Dan Florin Filiche, Ionel Nacu, Ovidiu Tofan, Ciprian Mârzac si Eduard Florin Manolache. Au mai fost retinute încã trei persoane, din dosarul privind un scandal de tulburarea ordinii si linistii publice din fata Casei de Culturã din Bârlad de acum douã sau trei sãptãmâni”, a precizat procurorul Irina Obreja, purtãtorul de cuvânt al Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad. Cel mai probabil, astãzi, cei 11 retinuti vor fi adusi din arestul IPJ Vaslui, din nou, la audieri, urmând ca procurorul Simona Mocanu, care are în lucru cele trei dosare, sã dispunã mãsurile care se impun, poate chiar si trimiterea în fata judecãtorilor, pentru emiterea de mandate de arestare. Vom reveni cu amãnunte pe parcursul zilei de astãzi.

Vã reamintim cã o bãtaie ca-n filme s-a petrecut în dimineata zilei de 30 aprilie, în jurul orei 3.35, în arhicunoscutul club bârlãdean Ground Caffe, aflat la parterul fostului Club Iguana. Bãtaia s-a lãsat cu distrugeri, cu pumni si picioare împãrtite între combatanti si tipete la greu, plus politie si jandarmi, precum si ceva spray cu piper. Dacã initial surse dintre „combatanti” ne-au precizat cã bãtaia a început de la un profesor de religie de la o scoalã din Bârlad, Ciprian Mârzac, care se afla în Clubul Ground Caffe împreunã cu fratele sãu si mai multi amici, patronul clubului, Mihai Bâlici, a venit cu precizãri importante. Bãtaia a început de la un individ, Claudiu Berezintu, din Bârlad, care s-a confruntat cu fratele profesorului Mârzac, când a iesit afarã la fumat. Profesorul de religie Ciprian Mârzac, membru PSD si fost angajat al cabinetului deputatei Ana Birchall, n-a fãcut altceva decât sã se apere, el si fratele lui, de violentele unor indivizi chemati de Claudiu Berezintu sã îi batã „pe cei doi Mârzaci”, dupã cum a explicat patronul clubului. Mihai Bîlici a explicat cu lux de amãnunte ce s-a întâmplat, chiar si el fiind implicat în bãtaie la un moment dat, încercând sã-si apere bunurile care au fost distruse. Tap ispãsitor a fost „gãsit” un postas, Ovidiu Tufaru, din comuna Ciocani, care a pulverizat spray cu piper peste combatanti, în încercarea sa de a-l ajuta pe patronul Mihai Bâlici care era la pãmânt si primea niste pumni „prietenesti” de la un amic, dupã cum ne-a explicat acesta. Politia Bârlad a ridicat toate filmãrile de la camerele de supraveghere din club si, dupã audierile de ieri si astãzi, urmeazã sã facã luminã în dosarul penal deschis, pentru a strabili exact cine se face vinovat de scandalul care a trezit un cartier întreg!

CITESTE SI: http://vremeanoua.ro/golaneala-cocalareala-si-bataie-in-clubul-gound-cafe-din-barlad-video

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.