spot_img
18.7 C
Vaslui
28-iun.-2024
spot_img

DUREROS: “Petricã Iordan a fost un om exceptional, ne va fi tare dor de bunãtatea sa”

- Advertisement -

IN MEMORIAM… Astãzi, familia, prietenii, toti cei care au lucrat sau au auzit de inginerul Petru Iordan îl vor conduce pe cel mai mare specialist din horticultura judetului pe ultimul drum. Un drum greu, un drum de despãrtire de un om care a însemnat extrem de mult pentru agricultura judetului Vaslui, în ultimele cinci decenii. Inginerul Iordan a muncit pânã în ultima clipã, spun prietenii apropiati, oameni care l-au iubit din suflet. “A fost unchiul meu, un specialist de exceptie. Mãtusa l-a convins sã meargã la spital, când a vãzut cã se simte rãu, însã el spunea: “Lasã-mã, mai am de treabã la vie, la livadã, dupã care mã duc si în spital”. Acesta era inginerul Iordan, un om extrem de muncitor si serios, pânã în ultima clipã”, a spus Cãtãlin Bârleanu, directorul Goscom Vaslui. Ion Ciupilan, managerul general al Prod Cyp Husi, îsi aminteste cu emotie de cel dispãrut. “Ce sã vã spun? Eu si Tuca, sotia mea, suntem înmãrmuriti de durere, nu ne asteptam sã ne despãrtim de Petricã atât de devreme”, spune omul de afaceri husean.

Astãzi, inginerul Petru Iordan va fi condus pe ultimul drum de familie, prieteni, toti cei cu care a lucrat în ultimii aproape 50 de ani, pentru horticultura judetului Vaslui. A fost unul dintre cei care au pus bazele multor livezi din Vaslui si Iasi, a muncit si a suferit pentru fiecare copac în parte, însã firul vietii i s-a frânt brusc, la numai 72 de ani. A muncit pânã în ultima clipã, ne-a spus Cãtãlin Bârleanu, nepotul celui care este condus pe ultimul drum, de la ora 13.30. “A fost unchiul meu, un om exceptional. Ca sã întelegeti ce fel de om era, pot sã vã spun cã într-o zi de luni a venit de la muncã de la vie, iar marti a mers la spital, mai mult la îndemnul sotiei sale. Nu s-a dus de bunã voie, spunea cã mai are de treabã la vie, cã se va duce sã-l vadã medicii când este convins cã treaba la livadã si la vie este pe drumul cel bun. Atât de serios era, un om exceptional. Tatãl meu, care a murit cu câtiva ani în urmã, si cu Petricã Iordan s-au cunoscut de mici, au fãcut liceul împreunã, s-au cãsãtorit cu douã femei remarcabile, surori, au avut o viatã frumoasã, împreunã. Viata, însã, ne duce pe fiecare pe alt drum. Acum, a venit momentul sã ne despãrtim de inginerul Iordan, unchiul meu, pe care l-am respectat mult de tot. Un om care, chiar dacã a iesit la pensie, avea grijã de livezi si de vii, care apartineau altor persoane, dar la care tinea ca la propriile terenuri. Foarte serios. regret despãrtirea de acest om bun”, spune Cãtãlin Bârleanu, directorul Goscom Vaslui. Petricã Hordilã este unul dintre proprietarii de livezi cu care Petru Iordan a lucrat în ultimii ani, chiar si în aceastã primãvarã. “L-am apreciat mult de tot pe inginerul Iordan, un om deosebit. Regretãm cu totii plecarea sa, ne-a surprins disparitia sa, mai avea multe de fãcut si de spus în horticulturã. În ultimii ani, am lucrat cu dânsul la livada de la Rãduiesti, pe care tot domnia-sa a înfiintat-o. Este o pierdere pentru agricultura judetului Vaslui, era omul care stia cum se fac tratamentele în livezi, avea grijã de fiecare copac, stia totul despre horticulturã. Ne-a dat cele mai bune sfaturi si ne vom strãdui sã ducem pe mai departe mostenirea sa”, a spus Hordilã.

“Ne-am cunoscut în 1973, când el era sef de MAT la Delesti”

“Ne-am cunoscut acum multi, multi ani, prin 1973, când m-am mutat la Delesti, în comuna de unde e sotia mea. A fost un om exceptional, cum rar se nasc în aceastã lume, un om extraordinar. Ne-a legat o prietenie de exceptie, din 1973 si pânã în 1980 ne-am întâlnit mereu, la un grãtar sau la o discutie de suflet. Dupã ce ne-am mutat la Husi, am pãstrat legãtura, ne-am întâlnit ori de câte ori s-a putut. Ne-am vãzut mai rar, în ultimii ani, pentru cã avem la Husi o afacere de condus, care ne consumã zi de zi, însã am vorbit mereu la telefon, ne sunam la zile speciale. Îmi pare rãu, în aceste clipe, cã nu am stat mai mult cu el, în ultimii ani, îmi va lipsi foarte mult. Ne leagã o prietenie frumoasã pentru toatã viata si, de aceea, am venit sã-i aprind o lumânare, sã mã rog la cãpãtâiul sãu. A fost un om exceptional, un specialist cu rar poti întâlni si mã rog la bunul Dumnezeu sã-i ierte toate pãcatele, pentru cã a fost un om aparte” – Ion Ciupilan, managerul general Prod Cyp Husi.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.