Nelipsită de pe masa de Paşte, carnea de miel este gustoasă, dar aduce şi numeroase beneficii organismului.
Iată, aşadar, de ce este bine să mănânci carne de miel:
1. este o sursă bogată de proteine – 100 de grame de carne asigură 60% din necesarul zilnic pentru un adult;
2. datorită conţinutului de zinc, sistemul imunitar are de câştigat, rănile se vindecă mai repede şi stabilizează nivelul zahărului din sânge. O porţie de 100 de grame de carne de miel conţine 38% din necesarul zilnic de zinc;
3. carnea de miel conţine şi vitamina B12, necesară în formarea celulelor roşii din sânge, în prevenirea anemiei, pentru sănătatea sistemului nervos şi pentru metabolizarea proteinelor, grăsimilor şi carbohidraţilor;
4. vitamina B, conţinută, de asemenea, de carnea de miel, asigură protecţie impotriva demenţei şi altor boli cognitive. De asemenea, ea este indispensabilă pentru buna funcţionare a tractului gastro-intestinal;
5. carnea de miel conţine puţine grăsimi saturate, comparativ cu alte tipuri de carne.