spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Contrabandistã de tigãri, retinutã a noua oarã si lãsatã în libertate!!

- Advertisement -

LEGE STRÂMB APLICATÃ Lucretia Batistã, o femeie de 40 de ani, din municipiul Bârlad, cercetatã pentru opt fapte de contrabandã, a fost retinutã pe 28 martie, de cãtre politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui. Femeia, acuzatã acum pentru a noua oarã de contrabandã cu tigãri din Republica Moldova, a primit de la procurorul de caz doar mãsura controlului judiciar. Astãzi, femeia s-a întors la … piatã!

În ziua de 28 martie, politisti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui au depistat în flagrant, în zona Pietei Centrale „Sf. Ilie” din Bârlad, o femeie în vârstã de 40 de ani, din aceeasi localitate. Lucretia Batistã, cãci despre ea este vorba, detinea, fãrã drept, în vederea comercializãrii, 100 de tigarete cu timbre de accizã din Republica Moldova. „Femeia a fost condusã la sediul Politiei municipiului Bârlad, unde a fost audiatã sub aspectul sãvârsirii infractiunii de contrabandã. Având în vedere cã aceasta este cercetatã pentru comiterea aceluiasi tip de infractiune în alte 8 dosare penale, politistii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalitãtii Economice Vaslui au dispus prin ordonantã retinerea femeii pe o perioadã de 24 de ore. În cursul zilei de ieri, femeia a fost prezentatã la Parchetul de pe lângã Judecãtoria Bârlad cu propunere de dispunere a unei mãsuri preventive. Unitatea de parchet a dispus pe numele ei mãsura controlului judiciar, pentru o perioadã de 60 de zile.”, a comunicat purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Politistii reamintesc faptul cã pentru infractiunea de contrabandã legea prevede o pedeapsã cu închisoarea de la 2 la 7 ani si interzicerea unor drepturi. Sunt fapte asimilate infractiunii de contrabandã si colectarea, detinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, predarea, desfacerea si vânzarea bunurilor sau a mãrfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând cã acestea provin din contrabandã sau sunt destinate sãvârsirii acesteia.

Nu întelegem cum de pânã acum, desi Bârladul este raiul contrabandistilor, în special al vânzãrii tigaretelor de contrabandã în Piata „Sf. Ilie”, unde zilnic cetãtenii care vin la cumpãrãturi sunt agasati de contrabandisti cu apelativul „Tigãri, tigãri”, nici unul dintre cei prinsi de politisti n-a primit pedeapsa prevãzutã de lege!!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.