spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Munca din spatele unui trofeu ajuns în premierã la Bârlad! (FOTO)

- Advertisement -

DÃRUIRE SI PROFESIONALISM De Buna Vestire, venim si noi cu o veste minunatã pentru bârlãdeni: una dintre fiicele orasului a obtinut marele trofeu al Galei Nationale a Excelentei în Asistenta Socialã. Mihaela Zanoschi, directorul unui ONG, numit „Bunã ziua, copii din România!”, a fost cea care l-a câstigat, printr-un efort deosebit depus ani la rând. Dorim sã vã facem astãzi cunostintã cu performanta din Asistenta Socialã, vorbind despre aceastã mare realizare a unei bârlãdence, la nivel national.

În cadrul celei de a patra editii a Galei Nationale a Excelentei în Asistenta Socialã au fost premiati asistentii sociali si personalitãtile care sustin asistenta socialã. Seara de Galã a avut loc la Ateneul Român  în prezenta a numeroase personalitãti din mediul institutional si neguvernamental. Gazda evenimentului a fost Andreea Marin, care este alãturi de Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã încã de la prima editie si care a transformat seara într-una magicã. Ion Caramitru, Horatiu Mãlãele, Adrian Naidin, Daniel Les si Holograf au fost cei care au dãruit un spectacol de neuitat. Premiul Asistentul Social al anului 2016 a fost atribuit Mihaelei Zanoschi, directorul Asociatiei „Bunã ziua, copii din România!” din Bârlad, judetul Vaslui.

Cine este Mihaela Zanoschi?

Mihaela Zanoschi este licentiatã în Asistentã Socialã (sefã de promotie) -Facultatea de Filosofie, Universitatea „Al.I. Cuza” Iasi, promotia 1999. De 17 ani asistent social si de 14 ani director executiv al Asociatiei „Bunã Ziua, Copii din România!” din Bârlad (organizatie activã 1n domeniul protectiei drepturilor copiilor si familiei). Este sotia unui bãrbat minunat si mamã a patru copii pretiosi si declarã despre ea însãsi cã: „Sunt un om obisnuit într-o lume neobisnuitã, alteori sunt un om neobisnuit într-o lume obisnuitã…, mereu în cãutare, definire sau redefinire, contra curentului… Consider cã lucrurile mici, dar fãcute cu dragoste fac diferente mari în vietile oamenilor, iar cea mai importantã cãlãtorie în viatã este cea care vii în întâmpinarea nevoilor celorlalti.”, a citat Mihaela Zanoschi din Henry Boyle.

Greu de tinut în tipare, dispusã sã gãseascã nu doar o cale pentru a-si îndeplini menirea de a aduce schimbarea în viata copiilor si familiilor din România, dornicã sã împãrtãseascã know-how-ul si sã investeascã în ceilalti, Mihaela Zanoschi a reusit sã transforme profesia de asistent social în vocatie. Mihaela Zanoschi a fost si este membru în Comisia pentru Protectia Copilului Vaslui, membru în Comitetul de Coordonare de la nivel national pentru elaborarea unei curricule de formare a specialistilor care lucreazã cu copiii din sistemul de protectie specialã (2015-2016), vicepresedinte al Structurii teritoriale Vaslui-Colegiul National al Asistentilor Sociali din România, Co-presedinte al Asociatiei Crestine de Misiune si Ajutorare Betania, membru în Comisia de Acreditare a Furnizorilor de Servicii Sociale Vaslui (pânã în 2013), membru în Consiliul Director al Federatiei Organizatiilor Neguvernamentale Pentru Copil (pânã în 2015).

Cum a câstigat o bârlãdeancã marele trofeu în asistenta socialã

Nominalizarea ei la Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã- categoria Premiul Asistentul Social al Anului 2016 – a fost fãcutã de Structura teritorialã Vaslui a CNASR si de colegii de la Asociatia „Buna Ziua, Copii din România!”. Criteriile de jurizare ale portofoliului la aceastã categorie au fost: sã se remarce prin rezultate profesionale deosebite în practicarea profesiei de asistent social; sã demonstreze cã este un model de urmat; sã contribuie la promovarea imaginii profesiei de asistent social. Portofoliul trimis spre jurizare a fost alcãtuit din prezentarea activitãtii domniei sale în anul 2016, curriculum vitae, recomandãri de la institutii, organizatii si profesionisti din tarã si strãinãtate si scrisori de multumire din partea beneficiarilor programelor sociale. Au recomandat-o rezultatele obtinute, printre care enumerãm initierea/organizarea de activitãti cu scopuri bine definite care sã aducã îmbunãtãtiri în practicile de lucru care au vizat schimbãri în vietile copiilor si minimalizarea/ diminuarea efectelor institutionalizãrii (exemple de programe: Programul „Hãrnicia umple visteria” prin care tinerii au fost consiliati si acompaniati în vederea gãsirii unui job de varã în sectoarele de economie socialã ale ACMA Betania; Programul „Bicicleta” prin care s-a urmãrit dezvoltarea simtului proprietãtii si grijii fatã de bunuri prin achizitionare de biciclete personale cu conditia îndeplinirii unor criterii, crearea de contexte de apreciere si crestere a încrederii copiilor în personalul de educare si îngrijire („Sãrbãtoarea multumirii”-eveniment anual realizat cu scopul încurajãrii copiilor de a se bucura si de a identifica motive de multumire pentru ceea ce sunt si ceea ce au, „Asteptãm copiii acasã”- eveniment prin care prima generatie de copii îngrijiti de Casa Betania (1996) s-au întâlnit cu persoanele semnificative din copilãria si adolescenta lor); sprijinirea pãrintilor pentru a fi prezenti în viata copiilor lor (evenimente la care sunt invitati pãrintii, petrecerea de cãtre copii a vacantelor în familie, donatii în bunuri si burse sociale pentru a sprijini reintegrarea copiilor în familiile lor). Mai enumerãm initierea programului pilot, de sprijinire a unui numar de 10 elevi de liceu din mediul rural proveniti din familii sãrace si aflati în situatii de risc de abandon scolar din cauza lipsei resurselor financiare, prin oferirea unui pachet de servicii de sprijin (cazare, masã, rechizite), în regim de internat social.

A lãsat-o cu gura cãscatã pe Andreea Marin!

Discursul Mihaelei Zanoschi la Gala Nationalã a Excelentei în Asistentã Socialã, editia 2017, a emotionat întreaga asistentã, iar pe Andreea Marin, prezentatoarea galei si reprezentanta UNICEF în România a impresionat-o foarte tare. Iatã doar o parte din acest discurs: „Multumesc tuturor celor care au crezut în ceea ce fac, celor care m-au nominalizat, m-au votat, juriului, tuturor celor care m-au ajutat sã ajung pânã aici! Datorez mult oamenilor din viata mea, dar datorez totul lui Dumnezeu. Strãlucirea Galei vine din faptele bune fãcute de oameni frumosi, iar în seara aceasta oamenii frumosi sunt asistentii sociali si cei care sustin asistenta socialã… Povestea asistentilor sociali din România este povestea celor care rezistã si se încãpãtîneazã sã creadã, sã spere, sã viseze, sã facã schimbãri, a celor care gândesc binele, fac binele si îndreaptã lucrurile. Colegilor mei asistenti sociali le doresc sã fie si sã rãmânã o binecuvântare pentru oameni! Cãlãtoriti fãrã bagaje, cu bratele gata sã îmbratiseze si inimile legate de cer! Premiul din seara aceasta mã onoreazã, mã responsabilizeazã si mã smereste, deopotrivã, pentru cã, înteleg o datã în plus, cã nu existã destul sau prea mult în a ajuta, în a iubi, în a face bine…”, a spus Mihalea Zanoschi.

Despre Asociatia Bunã Ziua, Copii din România Bârlad

Asociatia „Bunã Ziua, Copii din România” este o organizatie nonguvernamentalã activã în domeniul protectiei drepturilor copilului si a persoanelor cu dizabilitãti, membrã FONPC (Federatia Organizatiilor Neguvernamentale pentru Copii) a cãrei misiune este de a sustine copiii, tinerii si familia pentru a duce o viatã demnã, în bunãstare. Asociatia este cunoscutã prin proiectele inovative implementate în judet, adevãrate modele de bunã practicã, în care dãruirea si profesionalismul echipei din România a fost sprijinit si sustinut de o echipã de specialisti si experti în domeniul protectiei sociale din Olanda, care de peste 15 ani contribuie prin asistentã tehnicã si financiarã la dezvoltarea sistemului de protectie si asistentã socialã din România.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.