ORA PAMANTULUI 2017: În 25 martie se întâmplă din nou: fix la 20.30, ora României, va începe Ora Pământului. În scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din întreaga lume vor stinge luminile timp de oră, pentru a zecea oară de la lansarea acestei iniţiative, iar în mod ideal vor fi deconectate și toate aparatele electronice.
ORA PAMANTULUI 2017. Pe 25 martie se intampla din nou: fix la 20.30, ora Romaniei, va incepe ORA PAMANTULUI. In scopul transmiterii unui semnal pentru protejarea climei, oamenii din intreaga lume vor stinge luminile timp de ora, pentru a zecea oara de la lansarea acestei initiative, iar in mod ideal vor fi deconectate si toate aparatele electronice. In mod ipotetic, daca acest lucru s-ar intampla in toate gospodariile romanilor, in acest interval de numai o ora s-ar putea economisi conform estimarilor 1,4 milioane de kilowati-ora de energie, ceea ce corespunde cu circa 400 de tone de emisii CO2.
ORA PAMANTULUI 2017. Cantitatea de energie pe care gospodariile romanilor ar putea sa o economiseasca in timpul OREI PAMANTULUI ar fi suficienta, de exemplu, pentru a asigura consumul de electricitate al unui spital regional timp de un an intreg sau pentru functionarea iluminatului public intr-un oras cu 300.000 locuitori timp de trei luni ori pentru a tine aprins permanent un singur bec economic LED timp de 32 de mii de ani.
ORA PAMANTULUI 2017. „ORA PAMANTULUI este un gest simbolic prin care fiecare dintre noi trebuie sa constientizeze ce rol important avem in protejarea mediului. Sunt lucruri pe care le putem influenta in mod semnificativ prin schimbarea comportamentului nostru, folosind energia in mod eficient”, a declarat Dan Morari, directorul general al E.ON Energie Romania. Un bec clasic de 100 KWh consuma anual 100 W, dar din aceasta cantitate doar 6% este transformata in lumina, restul de 94% se pierde! De aceea, este de preferat sa trecem de la aceasta varianta ineficienta la iluminatul inteligent cu LED-uri care consuma doar 20% din energia pe care o foloseste un bec clasic.
ORA PAMANTULUI 2017. La 10 ani de la prima ediție Earth Hour, ce a avut loc la Sydney, cea mai mare mișcare de mediu din istorie, inițiată de WWF, este gata să unească din nou milioane de oameni din întreaga lume. Intervalul orar rămâne același, 20:30 – 21:30, timp în care oameni și construcții emblematice vor stinge lumina, gest-simbol în lupta împotriva schmbărilor climatice. Într-o perioadă în care umanitatea modelează schimbările de pe Pământ – perioadă denumită de cercetatori Antropocen – nu mai este nicio îndoială că rolul fiecăruia este extrem de important pentru a crea lumea de mâine.
Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/ora-pamantului-2017-ziua-in-care-tragem-un-semnal-de-alarma-toti-romanii-ar-trebui-sa-faca-asta-de-ora-pamantului_347575.html#ixzz4cLOAI6V0