spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

“Esti invitat la Ziua mea”, activitate pentru copiii cu sindrom Down (FOTO)

- Advertisement -

SÃRBÃTORITI În cadrul proiectului S.N.A.C. “Din inimã de copil”, la Scoala Gimnazialã “Sroe S. Belloescu” din Bârlad s-a desfãsurat activitatea “Astãzi este sãrbãtoare”. Ieri, cu ocazia Zilei Internationale a persoanelor cu sindrom Down, 14 copii cu acest sindrom au venit însotiti de pãrinti si asistentele sociale de la Complexul de Servicii Comunitare nr.1 Bârlad, unde s-au întâlnit cu 15 copii de la Scoala Gimnazialã “Stroe S. Belloescu” Bârlad.

Proiectul a avut ca obiective cunoasterea necesitãtilor copiilor cu sindrom Down, dezvoltarea empatiei, estomparea comportamentelor nepotrivite ale copiilor din scolile de masã fatã de copiii cu probleme psihice si fizice. S-a urmãrit realizarea includerii si implicãrii atât în activitãtile din proiect, cât si în activitãti cultural-artistice a tuturor copiilor. Aceastã activitate a debutat printr-un moment artistic realizat de corul scolii, sub atenta coordonare a profesorului de muzicã, apoi a urmat un moment de teatru/ joc de rol, iar la final, ca activitate creativã, copiii celor douã institutii partenere au realizat pe pânzã lucrarea “Mânutele prieteniei”. În încheierea activitãtii, voluntarii Scolii Gimnaziale “Stroe S. Belloescu” Bârlad au invitat toti copiii si pãrintii acestora sã sãrbãtoreascã împreunã “Ziua Mondialã a copilului cu Sindrom Down”, oferindu-le acestora un tort festiv. La plecare, în fata scolii, toti au înãltat baloane colorate. “Concluziile lãsate de pãrinti si de copii au fost impresionante. Unul din copiii din scoala noastrã mi-a spus chiar asa: <<mã bucur cã am avut sansa de a participa la aceastã activitate deoarece am avut ocazia sã cunosc multi copii minunati, sensibili. Una e sã citesti în cãrti despre acesti copii si alta e sã îi cunosti, sã îi descoperi, nu ai cum sã nu te atasezi de ei!>>. Am rãmas foarte impresionantã”, a spus Andreea Cornici, profesorul coordonator al proiectului.

Vã reamintim cã la actiunea de ieri au participat copiii beneficiari ai Centrului de Zi pentru Copilul cu Sindrom Down „Miracol” din Bârlad, pãrintii acestora, elevi ai Scolii Gimnaziale „Stroe S. Belloescu” Bârlad, respectiv personalul de specialitate a celor douã unitãti. Evenimentul se înscrie în registrul socializãrii de grup a copiilor diagnosticati cu Sindromul Down, în sensul stimulãrii spiritului cooperativ, colaborãrii pe o temã predefinitãsti îmbunãtãtirii capacitãtilor cognitive prin experiente ludice.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.