spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ion Sturza avertizează că jafurile în sistemul bancar continuă: „În timp ce holdingul hrăneşte moldovenii cu „breaking news”-uri, lucruri ciudate se întâmplă la băncile din RM”

- Advertisement -

Un joc cu fantome şi perdele de fum bântuie acum Moldova, aşa califică Ion Sturza situaţia din sistemul bancar al RM la ora actuală. Fostul premier vine cu un comentariu îngrijorător, dând de înţeles că „lucruri ciudate” se întâmplă la băncile aflate sub supravegherea BNM şi că una dintre cele mai mari bănci ar putea fi aruncată în „canalizare”, în timp ce acţionarii şi managementul unei alte bănci mari şi-ar fi „cumpărat indulgenţa de la guvernanţi printr-o tranzacţie extrem de dubioasă cu Hotelul Codru”. Şi toate astea se întâmplă în timp ce oamenii sunt hrăniţi cu breaking news-uri de la holdingul oligarhului Vladimir Plahotniuc.

„Fum, fum, fum… Bum! Şi încă un miliard furat! Trebuie să recunoaştem, holdingul ştie să manipuleze opinia publică. „Alegerea” prezidentului, „lupta” cu prezidentul, ruşii şi, mai nou, Interpolul-ru, „votul” uninominal, „reforma” pensiilor, concesionari, arestări spectaculoase între ai „noştri” şi ai „voştri”. Moldovenii sunt hrăniţi cu „breaking news” din oră în oră! Între timp, afacerea „Republica Moldova” merge bine mersi”, afirmă fostul premier.

„Cine îşi mai aduce aminte de dezastrul din sistemul bancar care a sărăcit generaţii întregi de moldoveni? S-a rezolvat ceva, în afară de faptul că furtul miliardului a fost pus pe spinarea cetăţenilor? Nici pe departe. Numirea lui Sergiu Cioclea la cârma BNM a stârnit mult entuziasm. Bancher în domeniul investiţional, cu un CV impresionant, limbi străine, experienţă în spaţiul ex-sovietic. Se pare însă că dumnealui nu-i prea arde de Moldova. Continuă să ducă o viaţă glamourosă, de investment banker, petrecându-şi mai tot timpul privat în afara ţării. Înţeleg că tusovka de la Moscova sau Londra (cu moscoviţi) este mai plăcută. Înţeleg şi altceva: cheile de la visteria BNM sunt în mâini bune şi serios păzite. Dar există şi o cutumă: guvernatorii băncilor centrale îşi limitează la maximum relaţiile „periculoase”. Altfel, este uşor să cazi în plasa „traficului de influenţă”. Se pare că şi noii viceguvernatori, inimoşi şi implicaţi la început, au înţeles care sunt regulile jocului. Dar despre Consiliul de Supraveghere BNM aţi auzit ceva?”, continuă Ion Sturza.

sursa: http://jurnal.md/ro/economic/2017/3/20/ion-sturza-avertizeaza-ca-jafurile-in-sistemul-bancar-continua-in-timp-ce-holdingul-hraneste-moldovenii-cu-breaking-news-uri-lucruri-ciudate-se-intampla-la-bancile-din-rm/

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.