spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Ion Iliescu, audiat la Parchetul General

- Advertisement -

Fostul președinte Ion Iliescu este audiat, ca martor, la Parchetul General în dosarul Revoluției. Parchetul General a decis să redeschidă dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanități.

Dosarul Revoluției a fost redeschis în iunie 2016 pe motiv că soluția de clasare dată în octombrie 2015 de Parchetul Militar este netemeinică și nelegală, „fiind adoptată pe baza unor cercetări incomplete, cu ignorarea unor informații, date și documente esențiale referitoare la evenimentele din 1989, aspecte care au condus la stabilirea unei situații de fapt incomplete și, sub unele aspecte, eronate, iar, pe cale de consecință, la o greșită încadrare juridică a faptelor, toate acestea zădărnicind aflarea adevărului și identificarea tuturor făptuitorilor, precum și a făptuitorilor din spatele făptuitorilor”.

Cu alte cuvinte, după 27 de ani de tergiversări, Parchetul General a decis să redeschidă dosarul Revolutiei și să investigheze, in rem, infracțiuni împotriva umanități. Infracțiunile împotriva umanității nu se prescriu.

Fostul prim-ministru Petre Roman, europarlamentarul Laszlo Tokes, directorul Teatrului Naţional Bucureşti, Ion Caramitru, fost membru al Biroului Executiv al Consiliului Frontului Salvării Naţionale, și scriitorul Mircea Dinescu, participant la Revoluția din 1989, au fost deja audiați în ultima vreme în legătură cu acest dosar.

sursa: https://www.realitatea.net/ion-iliescu-la-parchetul-general_2042931.html?utm_source=BreakingNews-Homepage&utm_medium=Clicks&utm_campaign=trkweb

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.