spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Avocatul Poporului si DIICOT Vaslui s-au sesizat în cazul minorei de 13 ani abuzatã sexual la Bãdeana!

- Advertisement -

ANCHETE… Cotidianul nostru a scos la ivealã un caz incredibil, al unei minore de 13 ani, care se pare cã a cãzut victimã unei retele de prostitutie cu minori din cadrul D.G.A.S.P.C. Vaslui. Dupã aparitia articolului în cotidianul nostru, Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul a douã minore, aflate în centre de plasament apartinând D.G.A.S.P.C. Vaslui, care ar fi fost obligate sã se prostitueze. Sesizarea din oficiu vizeazã posibila încãlcare a art. 49 din Constitutia României, privind protectia copiilor si a tinerilor.

Avocatul Poporului s-a sesizat din oficiu în cazul a douã minore, aflate în centre de plasament apartinând D.G.A.S.P.C. Vaslui, care ar fi fost obligate sã se prostitueze. Sesizarea din oficiu vizeazã posibila încãlcare a art. 49 din Constitutia României, privind protectia copiilor si a tinerilor. „În articolul intitulat <<Prostitutie la DGASPC Vaslui, cu minore obligate sã se prostitueze>>, din 6 martie, Ziarul „Vremea Nouã” din Vaslui relateazã despre faptul cã, sâmbãtã seara, pe 4 martie, în comuna Tutova, satul Bãdeana, o minorã de 13 ani, din Bârlad, aflatã în centrul social al DGASPC Vaslui (apartament social), a fost obligatã sã se prostitueze. Fata de 13 ani s-a dus la o discotecã din localitatea Bãdeana cu alte douã fete, dintre care una de 17 ani, din acelasi apartament. Acolo, un bãrbat de 42 de ani, din Bârlad, însurat si cu fete acasã de o seamã cu minora din centru, a plãtit fetei de 17 ani suma de 80 de lei, pentru o <<prospãturã>>. Adolescenta a plasat-o pe minora de 13 ani bãrbatului, pe care l-a prezentat minorei ca fiind unchiul ei, iar acesta a întretinut relatii sexuale cu ea. Minora nu prea a vrut acest lucru, dar a fost <<convinsã>>, se pare, de <<pestoaica>> de 17 ani. Când s-a întors înapoi în apartamentul social, minora a povestit ce-a pãtit, plângând, celui care are grijã de apartament din partea DGASPC Vaslui, iar acesta a chemat politia.”, mentioneazã Matei Vîrtosu, purtãtorul de cuvânt al Avocatului Poporului, într-un comunicat trimis pentru presã ieri.

Informatii de ultimã orã!

În urma anchetei fãcute de procurorii Parchetului de pe lângã Judecãtoria Bârlad, cazul a fost preluat de DIICOT Vaslui. Bãrbatul, Bogdan S., din Bârlad, care este acum cercetat pentru act sexual cu un minor, se pare cã face parte dintr-o retea de trafic de minore, ancheta scotând la ivealã faptul cã acesta a solicitat minorei de 17 ani si celei de 13 ani, pe care aproape a violat-o, sã îi mai aducã minore care vor sã se prostitueze, pentru cã le plaseazã el! Ancheta DIICOT este în plinã desfãsurare.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.