spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesorul „trãznit”, beat mangã la volan, s-a dat zmeu, refuzând recoltarea de probe biologice!

- Advertisement -

MARE-I GRÃDINA COCALARILOR! A devenit o modã printre cocalarii bârlãdeni, fie tineri sau bãtrâni, sã circule cu masinile din dotare beti mangã, pe principiul „Si ce dacã mã vede politia, dã-i în mã-sa de politisti”. Narcis Demetrius Diaconescu, de 30 de ani, fost patron la Cafeneaua Ground, fost profesor de Economie Antreprenorialã la Colegiul „Codreanu” si Liceul Pedagogic din Bârlad, a aplicat acelasi principiu: s-a îmbãtat crunt la Ground Caffe, a plecat cu masina din dotare dupã un scandal serios în cafenea, fiind beat turtã, si a fost oprit de politisti. L-au pus sã sufle în etilotest, fiind refuzati! Si au fost refuzati de „interlopul” Narcis Diaconescu chiar si la spital! Rezultatul: are dosar penal pentru refuz de recoltare de probe biologice si riscã pânã la 5 ani de puscãrie.

Bârladul s-a ales cu ceva inedit dupã ce a cãzut comunismul si s-a instaurat democratia sãlbaticã pe care o trãim. S-a ales cu o lume interlopã, ce cuprinde în cea mai mare parte beizadele de fosti comunisti care s-au pus pe fãcut afaceri si s-au aliat cu alte „belele” ale democratiei: politicienii si politistii corupti. Ce-i leagã pe interlopi, politicieni, politisti? Simplu: banii negri, furati de la popor! Numai cã, interlopii, spre deosebire de politicieni si politisti, sunt si „bolnavi” de îngâmfare, afisând atitudini sfidãtoare în public de genul „Mie nu-mi face nimeni nimic, am politia la degetul cel mic!”. Cam asa s-a manifestat si unul dintre „interlopii” cu care s-a procopsit Bârladul, dupã 2000. Narcis Demetrius Diaconescu, de 30 de ani, care împreunã cu fratele lui a detinut Cafeneaua Ground, aflatã în acelasi imobil cu vestitul Club Iguana – cuibul interlopilor – si cu Hotelul „Intim” (zis si Fut…ria). În seara de sâmbãtã spre duminicã (11/12 martie), se pare cã Narcis Diaconescu si-a sãrbãtorit ziua de nastere, unde altundeva dacã nu la Ground Caffe. Aici, acesta a bãut pânã n-a mai putut sã se tinã pe picioare, iar spre dimineatã, pe la ora 4.00, a început sã se manifeste zgomotos în incinta cafenelei, dupã spusele unor martori, înjurând si fiind extrem de violent. Dupã ce a fost „convins” sã plece de acolo, spre stupoarea celor care erau la cafenea, Narcis Diaconescu s-a urcat la volanul masinii sale personale si, desi abia se tinea pe picioare, a demarat în trombã. N-a mers mult, pentru cã l-au oprit politistii rutieri, care erau la datorie si care mai erau si nervosi pe soferii ce merg beti la volan, deoarece fix în acea searã, un alt bârlãdean „furios si iute la mânie” trântise la pãmânt un coleg de-al lor, la spital, refuzând recoltarea de probe biologice, politistul alegându-se cu mâna ruptã si un picior fracturat.

„NU vreau”

„Tânãrul a fost oprit de politistii rutieri afati în misiune, care l-au rugat sã le prezinte actele la control. Cum tânãrul emana halenã alcoolicã, i s-a cerut sã facã testul cu aparatul alcooltest. Soferul a refuzat, iat atunci a fost dus la spitalul din Bârlad, pentru recoltare de probe biologice. Si la spital a refuzat recoltarea de probe biologice. În cauzã s-a întocmit dosar penal pentru comiterea infractiunii de refuz de recoltare de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei”, a precizat Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui. Narcis Diaconescu a fost dus la spital la ora 6.30, pe 12 martie. Legea spune cam asa: „Refuzul ori sustragerea conducãtorului unui vehicul pentru care legea prevede obligativitatea detinerii permisului de conducere ori a instructorului auto, aflat în procesul de instruire, sau a examinatorului autoritãtii competente, aflat în timpul desfãsurãrii probelor practice ale examenului pentru obtinerea permisului de conducere, de a se supune prelevãrii de mostre biologice necesare în vederea stabilirii alcoolemiei ori a prezentei unor substante psihoactive se pedepseste cu închisoarea de la unu la 5 ani” (art. 377 din Noul Cod Rutier). Prin urmare, „interlopul” Narcis Diaconescu, ce s-a dat în stambã la club, a sfidat codul rutier, circulând beat la volan, putând provoca o tragedie. A sfidat politistii rutieri, refuzând testarea cu alcooltestul si recoltarea de probe biologice, s-a ales cu permisul de conducere suspendat pe termen nelimitat, pânã la decizia instantei de judecatã.

Ca si cancan, am aflat cã Narcis Diaconescu – cunoscut ca un afacerist, dupã cum circulã zvonurile, care a falimentat mai toate afacerile pe care le-a „administrat”, având dosare de executare silitã în instantã, a fost profesor pânã acum doi ani, la douã licee de prestigiu din Bârlad. A predat (culmea!) Economia Antreprenorialã (adicã învãta elevii ce înseamnã afacerile de succes!!) la Colegiul National „Gheorghe Rosca Codreanu” si la Liceul Pedagogic „Ioan Popescu”! Iatã cum se adeveresc Legile lui Murphy: „Cei ce au primesc. Cei ce pot fac. Cei ce nu pot, îi învatã pe altii. Cei ce nu-i pot învãta pe altii, administreazã.” Mare adevãr.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.