spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

DOLIU ÎN ÎNVÃTÃMÂNTUL BÂRLÃDEAN: A MURIT PROF. ARIADNA IFTIMI

- Advertisement -

DE NECREZUT Fostii elevi ai liceelor Eminescu si Codreanu au primit pe 9 martie o veste soc: cea mai îndrãgitã profesoarã a lor, din anii de liceu, Ariadna Iftimi, a murit! O boalã necrutãtoare a rãpit-o din mijlocul familiei, a copiilor si a nepotilor. Ariadna s-a nãscut pe 25 iunie 1954 în Focsani. A copilãrit în Galati pânã în 1975. În perioada 1975-1979 a urmat cursurile Facultãtii de Biologie din Iasi. În 1979 se mutã la Bârlad. În perioada 1979-1988 este profesor de biologie la Liceul Teoretic “Mihai Eminescu” din Bârlad. Din 1988 este profesor la Colegiul National “Gh. Rosca Codreanu” – Bârlad. În perioadele 1988 – 2002, 2002 – 2004 este inspector scolar pe biologie la ISJ Vaslui si profesor metodist la CCD Vaslui. În 2013 se pensioneazã. Are doi bãieti, un nepot si o nepoatã. Dupã ce s-a pensionat a plecat la copii, în Spania. S-a stins din viatã dupã o grea suferintã pe 9 martie.

“Distinctia, eleganta, dinamismul, profesionalismul sunt doar câteva dintre calitãtile omului/profesorului care a cãlãuzit pasii multor generatii de elevi. Ne este foarte greu sã credem cã nu mai este alãturi de noi. Am pierdut un om de un optimism debordant, plin de energie si vitalitate care a fost si va rãmâne pentru noi profesoara/colega noastrã dragã.”, ne-au transmis fostii sãi colegi de catedra.

„Sunt oameni  rari aceia care iti dau tot ce au mai bun in ei, neconditionat…Ariadna, un nume special, frumos, o persoana frumoasa in toate sensurile a fost unul dintre acei oameni rari. Era altruista, dinamica, optimista , pe care nu aveai cum sa n-o indragesti  chiar fara s-o cunosti in profunzime. Au admirat-o  si iubit-o mlte generatii de elevi si a fost un model pentru profesorii mai tineri. Regret enorm disparitia colegei noastre. O vom pastra in memorie asa luminoasa cum era, cu mare tristete pentru disparitia prematura. Sincere condoleante familiei! Dumnezeu s-o odihneasca in pace!”, ne- a transmis Gabriela Plãcintã David, inspectorul general al ISJ Vaslui.

Corpul neînsufletit al profesoarei Ariadna Iftimi este depus la capela Bisericii “Sf. Spiridon” din Bârlad, pânã duminicã dimineatã, când va fi transportat la Bucuresti. Ultima dorintã a Ariadnei a fost sã fie incineratã, astfel cã ultimul drum al ei va fi la Crematoriul din Bucuresti. Cei care au cunoscut-o, fosti elevi si colegi de breaslã, prieteni si cunostinte, sunt asteptati astãzi, 11 martie, la capela Bisericii “Sf. Spiridon” pentru a-si lua rãmas bun de la Ariadna! Dumnzeu sã o odihneascã în pace!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.