spot_img
22.4 C
Vaslui
26-iun.-2024
spot_img

Bãrbat tepuit de o angajatã a bãncii OTP – Sucursala Bârlad!

- Advertisement -

DE NECREZUT Un bãrbat de 36 de ani, din comuna Grivita, care munceste de 10 ani în Germania, a avut un sfârsit de an de cosmar! Pe 28 decembrie, o functionarã a Bãncii OTP – Sucursala Bârlad i-a trimis un mesaj pe pagina de Facebook, prin care îl anunta cã i-au dispãrut din cont 20 000 de euro, dar cã ea îi va da înapoi si dacã este contactat de conducerea OTP Bank sã declare cã el si-a retras aceastã sumã. Omul a venit în tarã val – vârtej, constatând cã, de fapt, functionara respectivã l-a tepuit de bani. Omul a depus plângere la Politia Bârlad, banca l-a despãgubit, punând suma la loc în cont din fondul de garantare, iar functionara respectivã a „zburat” de la OTP Bank. Politistii bârlãdeni au deschis dosar penal, iar procurorii bârlãdeni au început urmãrirea penalã in rem pentru abuz în serviciu si efectuarea de operatiuni bancare în mod fraudulos. OTP Bank n-a depus plângere împotriva angajatei necinstite.

Vasile Mafteiu, de 36 de ani, din comuna Grivita, munceste în Germania de peste zece ani. Cu greu, a adunat muncind aproape zi luminã, în constructii, bani pentru el si familia sa, iar anul trecut, în luna iulie, a depus la OTP Bank, sucursala Bârlad, suma de 25 000 de euro. Fuctionara la care a fost si a deschis depozitul bancar, Anamaria Rusu, pe care griviteanul a considerat-o o adevãratã profesionistã, l-a fãcut sã-si piardã încrederea în oameni si mai ales în bãnci. Vasile Mafteiu ne-a povestit cu lux de amãnunte prin ce cosmar a trecut anul trecut, chiar de Anul Nou. „Pe 28 decembrie, anul trecut, mã trezesc cã doamna Anamaria Rusu de la OTP Bank îmi cere prietenia pe Facebook si îmi spune cã s-a întâmplat ceva la bancã, cu niste hackeri, cã nu mai sunt în cont 20 000 de euro si cã dacã mã sunã de la OTP Bank cineva sã spun cã eu am retras banii si sã nu dau date personale, sã spun cã n-am buletinul la mine … Eu am rãmas interzis! În urmãtoarea zi am si plecat în România, am ajuns pe 30 decembrie dimineatã la OTP Bank si, când am dat sã intru în bancã, mi-a iesit ea înainte, m-a scos pe hol si mi-a spus cã-mi dã ea banii, cã are douã masini care fac 30 000 de euro si cã mi le dã mie, dar sã nu fac scandal. Mi-am dat seama cã ea a scos banii mei din cont si i-am spus cã nu mã intereseazã, eu n-am depus la bancã masini, eu am depus bani. Am mers la Politia Bârlad, am fãcut plângere si dupã aia s-a constatat cã ea a luat banii mei din cont, a fãcut tranzactie de acasã, on-line.”, ne-a precizat Vasile Mafteiu.

Banca bunã de platã, a înapoiat banii din fondul de garantare

Dupã scandalul iscat de acest incident, OTP Bank a încercat sã fie cât mai discretã cu aceastã faptã incredibilã a functionarei din Bârlad. O comisie de la OTP Bank Bucuresti a investigat toatã tranzactia, iar cetãteanul tepuit de Anamaria Rusu a fost imediat despãgubit din fondul de garantare. „Banca mi-a înapoiat banii, cei 20 000 de euro, din fondul de garantare. Eu am plecat pe 9 ianuarie la muncã în Germania si nu stiu ce s-a mai întâmplat cu plângerea de la politie, tata mi-a zis cã nu s-a miscat nimic. Nu mi se pare normal sã se facã tranzactii ilegale cu banii nostri, fãrã ca nimeni sã nu pãteascã nimic”, a spus Vasile Mafteiu, care, între timp, si-a mutat depozitul bancar la o altã bancã. Având în vedere cã OTP Bank este o institutie financiarã privatã, care si-a respectat obligatia fatã de client, restituind suma cu care fusese pãgubit în timp record, am încercat sã discutãm cu conducerea centralã a OTP Bank, pentru o eventualã opinie asupra faptei functionarei Anamaria Rusu. Am aflat însã între timp cã aceasta a fost concediatã.

Procurorii bârlãdeni au început urmãrirea penalã „in rem” în acest caz

IPJ Vaslui a trimis urmãtoarea precizare, referitoare la sesizarea lui Vasile Mafteiu. „La data de 3 ianuarie a fost înregistratã o plângere a unui bãrbat de 36 de ani, din comuna Grivita. Acesta ne-a sesizat cã, în luna iulie 2016, a depus la o bancã din Bârlad 25 000 de euro, iar ulterior o angajatã a bãncii i-a adus la cunostintã cã suma de 20 000 de euro a fost viratã în alt cont. În urma sesizãrii, politistii de la Serviciul de Investigare a Criminalitãtii Economice au deschis un dosar penal în care sunt efectuate cercetãri sub aspectul sãvârsirii infractiunii de abuz în serviciu si efectuarea de operatiuni bancare în mod fraudulos. În acest dosar s-a început urmãrirea penalã <<in rem>> , politia continuând cercetãrile. Reprezentantii bãncii respective nu au depus plângere.”, a precizat Alina Tonicã, purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui.

Anamaria Rusu, functionara care si-a permis sã ia atâtia euro din contul unui client, se poate alege cu închisoare între 2 si 7 ani, conform Codului Penal. „Efectuarea unei operatiuni de retragere de numerar, încãrcare sau descãrcare a unui instrument de monedã electronicã ori de transfer de fonduri, prin utilizarea, fãrã consimtãmântul titularului, a unui instrument de platã electronicã sau a datelor de identificare care permit utilizarea acestuia, se pedepseste cu închisoarea de la 2 la 7 ani.”, se mentioneazã la art. 250 din în Codul Penal.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.