spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Drama vasluianul Rãzvan Baractaru: a murit în urma unui atac de cord, la numai 38 de ani!

- Advertisement -

TRIST…Era tânãr, avea toatã viata în fatã si o familie model, la mii de kilometri de casã, în Canada, dar Dumnezeu a avut alte planuri pentru el. Rãzvan Baractaru, un tânãr vasluian de 38 de ani, a murit în seara de joi, 9 martie, dupã câteva zile în care a fost tinut în viatã de aparate într-un spital din Montreal. Marti dimineatã, când s-a întâmplat nenorocirea, Rãzvan a plecat la serviciu bine dispus si cu chef de viatã. Lucra pe un TIR, fiind apreciat la serviciu pentru seriozitate si profesionalism, având garajul undeva în afara Montrealului. La un moment dat, în timp ce era la firmã, a spus cã se simte rãu, nu mai are aer, dupã care s-a urcat în cabina TIR-ului. Colegii povestesc cã a dus mâna la inimã, dupã care capul i-a cãzut pe volan. A fost ultima datã când a fost vãzut în viatã acest tânãr cu suflet mare. Ambulanta a ajuns de la Montreal destul de târziu, iar distanta pânã la spital, unde a putut primi ajutor medical specializat i-a fost fatalã. A fost tinut în viatã câteva zile, nu si-a mai revenit, pentru a sta de vorbã cu sotia si copilul sãu, care i-au stat aproape în acele clipe. Joi seara, inima lui Rãzvan a cedat, iar vasluianul a fost declarat decedat, de cãtre conducerea spitalului. „Plângem într-una. L-am iubit pe Rãzvan ca pe copilul nostru, mai mult chiar. De ce l-a luat Dumnezeu atât de tânãr? Ne spunea cã vor sã-si facã un rost în Canada, îsi cumpãraserã o casã de 300.000 de dolari, erau fericiti toti trei (Rãzvan si Alina, sotia sa, aveau un copil de cinci ani, n.r.). De ce, Doamne?”, plânge Eugenia Ignat, soacra lui Rãzvan. Rudele din Vaslui vor sã-l îngroape pe Rãzvan acasã, în orasul sãu natal, si vor face demersurile pentru a repatria trupul neînsufletit al tânãrului de 38 de ani.

Rudele lui Rãzvan spun cã, dacã tânãrul ar fi ajuns mai repede la spital, ar fi avut o sansã la viatã. Acesta s-a plâns de faptul cã nu mai aer, dupã care a cãzut cu capul pe volan, cel mai probabil fiind vorba de un infarc. Creierul nu a fost oxigenat corespunzãtor, pentru cã a durat destul de mult din momentul în care s-a lansat apelul de urgentã si pânã a fost preluat de medicii de la Urgentele de la spitalul din Montreal, astfel cã a suferit leziuni cerebrale grave, fiind adus în comã la Urgente. Medicii l-au conectat la aparate, în timp ce, la Vaslui, prietenii lui Rãzvan se rugau pentru viata sa. „Am atâtea întrebãri fãrã rãspuns , de ieri pânã azi am schimbat si am rãs-schimbat tactica în jocul cu viata, nu pot si nu vreau sã aceept ceea ce se întâmplã în vietile acestor oameni! Rãzvan, îmi doresc enorm sã poti vedea toate aceste mesaje ce-ti sunt adresate si am convingerea cã într-o zi le vei citi!!! Nu putem decât sã credem în puterea lui Dumnezeu si sã ne rugãm sã facã un miracol si de aceastã datã!”, scria, pe pagina de Facebook a tânãrului, Cãtãlina Apostu. „Rãzvan e puternic! Alina, vã transmit toatã forta si tãria de care aveti nevoie! Multã sãnãtate, fratilor!”, scria si Giorgiana Bãrbieru. Din pãcate, joi seara, inima lui Rãzvan s-a oprit, iar peste sufletele celor care l-au cunoscut s-a asternut negura. Drama este cu atât mai mare, cu cât nimeni nu-l stia pe tânãrul de 38 de ani ca fiind suferind cu inima. Pânã marti dimineatã, bãrbatul nu s-a plâns niciodatã cã ar avea probleme cardiace, de aceea modul în care s-a stins atât de repede – mai ales cã era un munte de om, cu o inimã mare – a socat pe toatã lumea din Vaslui.

Garajul în care era parcat TIR-ul sãu era destul de departe de oras

Faptul cã durerile de inimã s-au declansat în curtea garajului în care tinea TIR-ul poate fi socotit un ghinion, pentru cã amicii sãi de acolo nu au putut sã facã nimic pentru a-l ajuta, mai ales cã garajul era undeva în afara orasului Montreal. Se pare cã, imediat ce au vãzut cã Rãzvan a cãzut cu capul pe volan, mai multi colegi au sãrit, l-au dat jos din TIR si au încercat sã-l resusciteze, pânã la venirea echipajului de urgentã. În plus, ambulanta a fãcut destul de mult pânã la spital, astfel cã acesta a ajuns în comã. Rãzvan Baractaru a murit sub privirile sotiei si copilasului de cinci ani, pe care îi iubea la nebunie. La Vaslui, rudele apropiate, prietenii, toti cei care l-au cunoscut pe bãrbatul de 38 de ani îl plâng într-una, de joi seara încoace. Au plecat din Vaslui, în 2011, la mii de kilometri distantã de casã, pentru a-si face un rost. Au început greu, ca la orice început, dar cei doi soti Baractaru s-au iubit si s-au respectat mereu. A apãrut în viata lor si o fetitã minunatã, care le-a umplut clipele cu bucurie. „Nu avea un serviciu stresant, Rãzvan, muncea mult, dar cu plãcere, bine apreciat de colegi. Si-au cumpãrat, ei, doi copii plecati din Vaslui, la mii de kilometri de cei dragi, o casã de 300.000 de dolari. Au avut un apartament la Vaslui, pe care l-au vândut, si au mai pus bani pentru casa din Canada. Rãzvan si Alina au vrut sã ne demonstreze cã o iau de la zero si îsi vor face un rost acolo, în Montreal, si au reusit. Doamne, de ce l-ai luat atât de tânãr pe Rãzvan?”, plânge Eugenia Ignat, soacra bãrbatului. Rãzvan le spunea mereu pãrintilor si socrilor cã le va face o viatã frumoasã, împreunã cu Alina, erau bucuria celor douã familii. Mergeau, împreunã cu fetita lor, în vacantã peste tot, anul trecut fuseserã sã vadã Cuba. Aveau toatã viata în fatã, dar destinul a dorit ca Rãzvan sã plece la îngeri, mult prea tânãr.

Prietenii sunt în stare de soc. Nimeni nu întelege cum de s-a întâmplat nenorocirea

Pe pagina de Facebook a lui Rãzvan, sunt mesaje sfâsietoare din partea celor care l-au cunoscut si l-au iubit pentru felul sãu de a fi. „O fire energicã, cu o viatã plinã de actiune si curajos, a plecat dintre noi mai devreme decât ne-am fi asteptat… R.I.P prietene…”, a transmis Adrian Niculcea. „Doamne sfinte! Dumnezeu sã îl ierte… pãcat, cã era un bãiat extraordinar, cu o familie frumoasã. Cuvintele sunt de prisos. Condoleante familiei!”, scrie Cãtãlina Tutu. „Nu pot sã cred…Condoleante!” – Rãzvan Condurache. „Dumnezeu sã te ierte! Odihneste-te în pace!” – Cristi Istrat. „Condoleante, Alina! Cuvintele sunt de prisos în astfel de momente. Sã vã dea Dumnezeu putere sã rezistati acestei grele încercãri” – Simona. Prietenii lui Rãzvan, din Vaslui, îsi vor putea lua rãmas bun de la cel care a murit atât de tânãr, pentru cã trupul neînsufletit va fi repatriat de familie. „Rãzvan va fi repatriat. Sper cã în 2 sãptãmâni”, a anuntat sotia acestuia, devastatã de durere, pe Facebook. Fost angajat la Serviciul de Evidentã a Persoanelor Vaslui, Rãzvan a fost extrem de apreciat pentru modul în care si-a îndeplinit sarcinile de serviciu. „L-am cunoscut pe Rãzvan Baractaru, era un bãiat tare bun si linistit. Parcã nu-mi vine a crede cã a plecat dintre noi atât de tânãr. Condoleante familiei, astfel de momente te lasã parcã fãrã grai”, spune Dumitru Buzatu, presedintele CJ Vaslui. De altfel, sotia lui Rãzvan, Alina, a lucrat si ea la Consiliul Judetean, pânã în 2011, atunci când cei doi au plecat în Canada. Rudele apropiate anuntã cã vor plãti toate cheltuielile de repatriere a trupului neînsufletit, din Canada la Vaslui, pentru a-l îngropa în pãmântul strãmosesc, în orasul în care s-a nãscut si a trãit pânã la 33 de ani, aici unde îl vor plânge toti prietenii si toti cunoscutii. Dumnezeu sã-l ierte!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.