spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Gălăţeanca Marta Bencze, propusă Femeia Anului 2016

- Advertisement -

Revista Avantaje a lansat votul pentru femeia anului 2016, în lista femeilor propuse pentru acest top aflându-se şi gălăţeanca Marta Bencze, o tânără care în prezent ocupă funcţia de preşedinte al Consiliului de monitorizare (Legea nr.8/2016 privind înfiinţarea mecanismelor prevăzute de Convenţia privind drepturile persoanelor cu dizabilităţi), fiind prima femeie cu dizabilităţi din România în această funcţie.
Marta Bencze activează de peste 20 de ani în domeniul nonguvernamental, cu tinerii, persoanele cu dizabilităţi fizice, senzoriale şi/sau asociate precum şi aparţinătorii acestora, organizaţii naţionale şi internaţionale de tineret sau/şi pentru persoane cu dizabilităţi. De profesie consilier juridic, Marta a lucrat ca şi consilier juridic la Universitatea Dunărea de Jos, oferind şi consultanţă juridică persoanelor cu dizabilităţi din toată ţara. De-a lungul vieţii, Marta a dovedit nu o dată tenacitate, curaj şi ambiţie. CV-ul Martei este vast, tânăra excelând în diverse domenii, de la cel sportiv (în 2013 a fost desemnată campioană naţională la: tenis de masă, 100 m viteză, 200 m şi powerlifting), până la cel oratoric (are un site inspiraţional – www.martabencze.ro, susţine conferinţe motivaţionale – în februarie 2016 a lansat Speaking Voluntary Club – singurul club de vorbit în public din România iar în martie 2016 a lansat Seminarul motivaţională „Ea, FEMEIA!” sau literar (în 2011 a publicat prima carte motivaţională „Personalităţi cu handicap care au influenţat istoria”, colaborează cu revista lunară Famost).
Trebuie spus că Marta este licenţiată în drept şi master în Dreptul European al Afacerilor şi este acreditată ANC ca formator, manager de proiecte, inspector resurse umane şi fundraiser.

sursa: http://www.monitoruldegalati.ro/stirea-zilei/galateanca-marta-bencze,-propusa-femeia-anului-2016.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.