spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

“Scoala Altfel” la Planetariul din Bârlad (VIDEO)

- Advertisement -

ASTRONOMIE ÎN LOC DE SCOALÃ Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad are un program încãrcat în aceastã sãptãmânã, în care se desfãsoarã programul “Scoala Altfel”. Planetariul este deja ocupat în totalitate de scolile care vin aici cu copii pentru a învãta despre Terra, stele, astri ceresti. Unul dintre cei mai valorosi muzeografi pe care îi are muzeul bârlãdean, care a fãcut recent o descoperire importantã (o novã rosie foarte rarã), unicã în România, Ciprian Vântdevarã se va ocupa de elevii programati si … neprogramati, pe care îi asteaptã la Observatorul Astronomic, în fiecare searã, pentru a viziona filme si documentare extrem de interesante, precum si pentru a efectua observatii pe cerul Bârladului.

Muzeograful Ciprian Vântdevarã, de la Muzeul “Vasile Pârvan” din Bârlad, face câteva precizãri cadrelor didactice care doresc sã organizeze programãri cu grupurile de elevi pentru vizionarea de spectacole documentare de astronomie la Planetariul Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad, cu prilejul Programului Educational „Scoala Altfel”, care se desfãsoarã în perioada 28 Februarie – 31 Martie. Programul Planetariului Muzeului „Vasile Pârvan” din Bârlad este de marti pânã sâmbãtã (inclusiv). Orele de difuzare a spectacolelor documentare de astronomie sunt: 11.00, 13.00 si 15.00. Proiectiile în Planetariu vor avea loc pentru minim 20 de persoane si maxim 39 de persoane, cu programare. Pretul biletului este de 4 lei/persoanã.

“Cãlãtorie spre un miliard de sori”

Cei care vor veni în aceastã sãptãmânã (7 – 11 martie), vor putea urmãri timp de 30 de minute, spectacolul documentar de astronomie pentru elevii de liceu, studenti si pentru publicul larg, dublat în limba românã: „Cãlãtorie spre un Miliard de Sori”. “De-a lungul timpului, mãsurãtorile 3D în spatiu au fost imposibile si galaxia noastrã, Calea Lactee, a rãmas un adevãrat mister. Satelitii de azi pot mãsura distantele dintre stele la o precizie incredibilã si ne fac sã întelegem structura si dimensiunea galaxiei noastre. Dar, cum tehnologia si stiinta n-au reusit s-o facã pânã acum?
<<Cãlãtoria spre un Miliard de Sori>> ne va cãlãuzi prin timp si istorie, explicã tehnologiile de bazã de cartografiere stelarã si ne va duce într-o cãlãtorie fascinantã de-a lungul numeroaselor caracteristici ale Cãii noastre Lactee. O aventurã care-ti taie respiratia – legatã de lansarea misiunii spatiale Gaia (ESA) la sfârsitul anului 2013 – sustinutã de peste 30 de planetarii si de Agentia Spatialã Europeanã (ESA).”, a precizat Ciprian Vântdevarã, responsabilul Planetariului din Bârlad, muzeograf si presedinte al Astro Club “Perseus” Bârlad.

Grupurile de vizitatori pot alege la cerere un alt spectacol documentar de astronomie în afara celui difuzat în sãptãmâna 07 – 11 Martie, dupã cum urmeazã: „Douã mici bucãti de sticlã – miracolul telescopului”; „Galaktos”; „Atingând marginea Universului”; „Cursa spre Pãmânt”; „ALMA (Atacama Large Millimetre Array)”; „Tãrâmul Luminii”; „Sistemul Solar; Planetes en Vue”. Telefon programãri: 0335.428.808 – de marti pânã duminicã (inclusiv), de la 08.00 la 16.00;

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.