spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

EXCEPTIONAL: Sofia si Sebastian, vicecampioni nationali la dans sportiv

- Advertisement -

PREMIERÃ…Sofia Elena Pandelea si Angel Sebastian Tufã sunt copiii care au pus Vasluiul pe harta dansurilor sportive. Cei doi mici artisti au participat la Campionatul National de Dans Sportiv – editia 2017, care a avut loc între 4 si 5 martie, la Sala Polivalentã din Iasi. Evolutia concurentilor a fost analizatã de ochii vigilenti ai celor mai buni arbitri, iar eforturile dansatorilor, pãrintilor si antrenorilor, Silviu Cojocariu si Alexandra Lutic, au fost încununate de succes. Sofia si Sebastian s-au clasat pe locul al II-lea si s-au calificat, automat, si în lotul national.

Performantã de exceptie la Campionatul de Dans Sportiv, la startul cãruia s-au înscris în concurs peste 250 de perechi. Organizatã sub egida Federatiei Române de Dans Sportiv, întrecerea este cea mai importantã din calendarul competitional al acestui an, fiind locul unde se adunã cele mai bune perechi din România. Trebuie mentionat faptul cã, la ora actualã, tara noastrã reprezintã o fortã mondialã în dansul sportiv, perechile noastre dominând competitiile de pe toate continentele. În cadrul categoriei de vârstã 10-11 ani, perechea vasluianã compusã din Sofia Elena Pandelea si Angel Sebastian Tufã a reusit o dublã performantã, respectiv cucerirea titlului de vicecampioni nationali la Sectiunea Open Latino si a locului 4 la Sectiunea Open Standard. Legitimati la Dance Studio acestia sunt antrenati de Alexandra Lutic si Silviu Cojocariu, în cadrul clubului ce-si desfãsoarã activitatea în sala de la Silver Mall. “Sunt foarte fericitã pentru acest rezultat. Ne doream sã intrãm în finalã, adicã în primii 6. Nu am avut curaj sã mã gândesc cã vom iesi pe podium”, a declarat Sofia. Fericit de rezultat este si partenerul ei. “ Mã bucur mult. Abia astept concursurile urmãtoare. Sper sã putem arãta la fel de bine.”, declarat Sebastian. Si perechea formatã din Denisa Pantea si David Sava, din cadrul aceluiasi club, a avut o evolutie meritorie în cadrul categoriei de vârstã 6-9 ani, disputând finala la cele doua sectiuni Open Standard si Open Latino, clasându-se pe locurile 6.

“Au reusit sã impresioneze pe toatã lumea”

“Nu mã asteptam la acest rezultat. De altfel, am mers acolo fãrã sã ne propunem un obiectiv, am mers doar sã dansãm si doar am sperat ca Sofia si Sebastian sã facã cel mai bun dans al lor. Cu sigurantã au reusit sã impresioneze pe toatã lumea”, a declarat antrenorul Silviu Cojocariu. Copiii se pregãtesc de alte concursuri, la fel de importante. “Weekendul acesta vor participa la o competitie internationalã, cea mai importantã competitie internationalã din România, Dance Masters Bucuresti. În varã vom avea o competitie internationalã în Germania, German Open Championship. Pentru vârsta lor este echivalentul pentru campionatul mondial. Sperãm sã putem confirma rezultatul obtinut ieri (5 martie, n.r.)”, a mai declarat Silviu Cojocariu.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.