spot_img
19.8 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Cum n-au uitat politistii sã fie militieni: Omerta IPJ Vaslui!

- Advertisement -

Purtãtorul de cuvânt al IPJ Vaslui, care are în fisa postului oferirea de informatii presei, a gãsit modalitatea de a scoate judetul Vaslui de pe harta infractionalitãtilor cu violentã. Nu vã gânditi cã a gândit vreun proiect de eradicare a acestor infractiuni sau vreun sistem nemaipomenit de pus la treabã politistii care ancheteazã violurile, agresiunile sexuale asupra minorilor, crimele etc. Nici vorbã! Sistemul, implementat de un fost sef al IPJ Vaslui, interimar este drept, presupune ca sã nu li se mai ofere ziaristilor informatii despre infractiunile cu violentã, sã fie trecute sub tãcere pentru a nu mai putea fi mediatizate! Si uite asa, judetul Vaslui, cap de listã la aceste infractiuni, ajunge sã iasã din lumina „reflectoarelor” si sã parã cã violatorii, incestuosii, pedofilii, criminalii si betivii s-au împutinat!

Bineînteles cã nu este asa, pentru cã în bilantul IGPR Vasluiul ocupã acelasi loc fruntas! Ceea ce face IPJ Vaslui este un fel de a ascunde gunoiul sub pres, întorcând politia vasluianã înapoi, în epoca militienilor, când nimeni nu sufla o vorbã despre crime, violuri etc. De aceea mã vãd nevoitã, si sper cã sunt în asentimentul tuturor colegilor de presã, sã amintesc Biroului de Relatii cu Presa al IPJ Vaslui, unde o doamnã ofitereasã a început sã dea lectii ziaristilor despre ce sã scrie, cum sã scrie, referitor la infractiunile cu violentã, cã existã Legea 544/2001, privind accesul la informatiile publice.

Doamna ofiter, permiteti sã raportez! Nu ne mai luati de prosti! Nu faptul cã mediatizãm violurile si toate cazurile cu violentã, care se petrec nu numai în Vaslui, ci în toate judetele tãrii, a adus în fata tãrii judetul Vaslui! Îndobitocirea marii majoritãti a populatiei acestui judet vine din urmã cu 27 de ani, când s-a „stopat” accesul la informatii, la culturã, la educatie! Si asta au fãcut-o urmasii comunistilor care n-au plecat din acest judet, doamna ofiter, doar s-au „transformat” în politicieni, politisti sefi etc. Pentru cã ei ne vor prosti! Si betivi, si violenti, si asistati sociali!

Faptul cã vi s-a comandat sã nu cumva sã mai transpire în presã date despre cazurile cu violentã, ne face sã credem cã, asa cum avem informatii, politia ar fi mânã-n mânã cu infractorii si politicienii! N-ar fi rãu sã consultati niste statistici, sã vedeti pe unde vã situeazã românii – ca si încredere în instuitia numitã Politie: pe la coada listei, doamna ofiter. Si dacã puneti pumnul în gura presei, la indicatiile pretioase ale potentatilor zilei, ce rezolvati? Ziaristii tot vor afla, pentru cã, spre deosebire de Politie, ei nu au altã meserie decât aceea de a tine publicul informat! Si o vor face chiar dacã dumneavoastrã si sefii de judet sau ai IPJ vã opuneti!

PS: Am informatii cã ziaristii pregãtesc un protest inedit: vor cere revenirea unui anumit ofiter ca purtãtor de cuvânt, printr-un mod inedit! Vreti sã stiti cum? Nu vã spun, doamna ofiter, cã ne stricati ancheta!

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.