spot_img
30.9 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Veste proastă pentru românii care vroiau să cumpere locuinţe noi fără să mai plătească TVA

- Advertisement -

Românii care intenţionau să cumpere locuinţe noi fără TVA, începând din această lună, mai au de aşteptat. Conform promisiunilor din programul electoral al PSD, TVA zero la cumpărarea de locuinţe de la dezvoltatori ar fi trebuit aplicată din martie, însă Executivul are nevoie de aprobarea Comisiei Europene, în caz contrar riscă să fie sancţionată.

Eliminarea TVA pentru vânzarea locuinţelor a fost promisă de PSD în campania electorală şi urmează să fie dezbătută de Parlament, apoi fiind solicitată aprobarea Comisiei Europene.

Guvernul va sustine proiectul de eliminare a taxei pe valoare adaugata in cazul locuintelor pentru ca – spune premierul – masura va incuraja piata imobiliara. „TVA-ul zero pentru constructia de locuinte pentru persoane fizice, chiar daca pare un minus in prima faza la incasarile de TVA, daca stai sa calculezi efectele secundare (…) sunt pe plus”, a declarat premierul Sorin Grindeanu.

TVA-ul poate fi redus la zero doar cu acordul Comisiei Europene. Alte state care au facut-o asta fara sa ceara voie au fost sanctionate.

O implementare în forma actuală, fără obţinerea aprobării (derogare din partea) Comisiei Europene, atrage inclusiv riscul declanşării procedurii de infringement împotriva României.

Pana atunci, cei care vor sa-si cumpere apartamente si case se uita la preturi si-si fac socoteli. Acum TVA este 5% pentru locuintele noi, din programul prima casa cu preturi sub 100.000 euro. Aceasta reducere de TVA de la 19% la 5% e aplicata o singura data pentru un cumparator.

Citeste mai mult pe RTV.NET: http://www.romaniatv.net/veste-proasta-pentru-romanii-care-vroiau-sa-cumpere-locuinte-noi-fara-sa-mai-plateasca-tva_344247.html#ixzz4aXUTe9M3

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.