spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Pregătim „harta“ maidanezilor din Iași. Tătăraşi şi Alexandru – „rezervoare“ de câini

- Advertisement -

În zilele următoare, în funcţie de sesizările pe care le vom primi de la cititori, vom realiza o „hartă“ a haitelor din cartierele Iaşului.
Problema câinilor vagabonzi rămâne în continuare fără soluţii la Iaşi. Deşi Salubris capturează anual peste 7.000 de câini, numărul acestora refuză să scadă. Departe de a se atenua, problema pare să se acutizeze, iar câinii încep să cucerească şi comunele învecinate.
Exasperată de numărul mare de câini vagabonzi, primăria Miroslava şi-a înfiinţat la sfârşitul anului trecut propriul serviciu de hingheri. Reprezentanţii Salubris dau vina pe locuitorii comunelor din jur care ar alimenta străzile Iaşului cu loturi noi de câini. La Miroslava, vinovaţi sunt sătenii din Mogoşeşti.
„Câtă vreme vor găsi mâncare, câinii nu vor dispărea de pe străzi, oricâte eforturi am face. Avem pe de o parte problema celor care răscolesc prin tomberoane după recipiente din PET şi care împrăştie resturi menajere în jur. Pe de altă parte, sunt numeroase cazurile în care câinii sunt «adoptaţi» de locatarii unui bloc, care-i hrănesc, dar îi lasă în stradă. Este nevoie de un efort conjugat şi de conştientizarea problemei inclusiv de către cetăţeni“, a spus purtătorul de cuvânt al Salubris, Mihaela Neamţu.
În cursul anului trecut au fost capturaţi 5.000 de câini, cheltuielile cu aceştia ajungând la 2,5 milioane de lei. Cei mai mulţi câini au fost capturaţi din zona Tătăraşi-Metalurgie, de unde hingherii au adunat 890 de exemplare. În cazul acestei zone, oficialii Salubris spun că o bună parte din câini îşi găsesc adăpost în curţile societăţilor comerciale din zonă, ei negăsindu-se în fapt pe străzi.
„Nu putem intra în curtea unei fabrici decât dacă suntem chemaţi. E proprietate privată, nu publică“, a spus Neamţu.
Pe locul doi în topul cartierelor în care câinii sunt deosebit de numeroşi este însă zona Dacia-Alexandru cel Bun, unde numărul firmelor unde îşi pot găsi adăpost câinii este mult mai mic. Din aceste două cartiere, în ultimul an au fost capturaţi 832 de câini vagabonzi.
Surprinzător de mulţi câini au fost prinşi în plin Centru, zona fiind responsabilă pentru 6,4% din totalul capturilor Salubris.

sursa: http://www.ziaruldeiasi.ro/stiri/pregatim-a-hartaa-maidanezilor-din-ia-i-tatarasi-si-alexandru-a-rezervoarea-de-caini–153939.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.