spot_img
24.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Surprizã în PNL Vaslui: „securistul” Corneliu Plesu, la un pas de a fi demis din partid!

- Advertisement -

EXCLUDERE…Bârlãdeanul Corneliu Plesu, consilier local PNL si vicepresedinte al organizatiei municipale, ar putea fi exclus din partid, în conditiile în care se va aplica cu strictete statutul partidului. Sâmbãtã, la Consiliul National de Coordonare al PNL, s-a luat decizia aplicãrii art. 22, alin. 2, lit. h, care prevede ca acei membri de partid care au colaborat cu Securitatea sã fie exclusi din partid, caz care i se aplicã lui Plesu, cel a cãrui colaborare cu fosta Securitate este recunoscutã în mod oficial. Având în vedere cã mai multi membri PNL care au avut sau au probleme cu legea – inclusiv fostul senator Dan Marian, care s-a retras din functia de presedinte al organizatiei judetene PNL dupã dosarul deschis la DNA – ar trebui ca si Plesu sã facã un pas în spate si sã lase locul unor persoane care nu au probleme de moralitate. Totodatã, de sâmbãtã, s-a dat startul alegerilor interne în partid, alegeri care vor trebui finalizate pânã în data de 2 mai, când se vor organiza alegeri pentru functia de presedinte al organizatiei judetene PNL Vaslui.

Curãtenie de primãvarã în Partidul National Liberal, care vrea sã scape de persoanele compromise sau cele care au colaborat cu fosta Securitate. Conform noului Statut, adoptat sâmbãtã, liberalii cu functii de conducere vor fi suspendati din functie, în cazul dispunerii mãsurilor de arestare preventivã sau de arest la domiciliu, precum si în cazul condamnãrii definitive în justitie. Aceeasi sanctiune se aplicã si membrilor care se aflã în situatia descrisã la momentul adoptãrii prezentelor prevederi. O altã prevedere vizeazã retragerea calitãtii de membru al PNL dacã un liberal nu si-a plãtit cotizatia timp de mai mult de sase luni, dar si retragerea sprijinului politic pentru reprezentantii formatiunii care detin functii numite în administratia publicã localã si centralã împotriva cãrora s-a pronuntat o hotãrâre definitivã de condamnare, ca urmare a sãvârsirii unei infractiuni de coruptie. Se va aplica si articolul 22 din statut, alin. 2, litera h, care prevede cã toti cei care au colaborat cu fosta Securitate sã fie exclusi din partid, caz în care Corneliu Plesu va pierde atât mandatul de consilier local, cât si pe cel de sef al cabinetului parlamentar al deputatului Daniel Olteanu. S-ar putea, totusi, ca, înainte de a se aplica acest punct din statut, Plesu sã facã un pas înapoi si sã-si demisia de onoare din toate functiile, însã cum nu a fãcut-o atâtia ani cu sigurantã nu o va face nici acum. În acest moment, „securistul” Plesu are tot felul de functii, inclusiv cea de angajat la biroul singurului parlamentar liberal din judet. Acesta se laudã peste tot cã PNL a câstigat în Bârlad doar datoritã lui, însã dacã se urmãresc cu atentie rezultatele de la locale se poate observa cã liberalii au scos un scor mai slab la Consiliul Local, decât la votul pentru primar, tocmai din cauza faptului cã bârlãdenii nu acceptã trãdãtori si mincinosi ca Plesu. Primarul Bârladului, Dumitru Boros, are acum ocazia sã facã ordine în organizatia localã, inclusiv prin excluderea consilierului trãdãtor Toporas din partid.

Liberalii vasluieni se pregãtesc de alegeri. Iatã echipa doctorului Nelu Tãtaru, pentru câstigarea presedintiei PNL Vaslui!

Noul secretar general interimar al PNL, Cristian Busoi, a prezentat în CNC modificãrile la statutul formatiunii, spunând, printre altele, cã structurile la nivel judetean rãmân aceleasi si cã presedintii de organizatii speciale vor avea drept de vot în organizatiile judetene. Conducerea formatiunii, reunitã în Consiliul National de Coordonare, a respins propunerea de modificare a Statutului astfel încât sprijinul politic pentru liberalii aflati în functii de conducere sã fie retras doar în cazul unei condamnãri definitive. În plus, s-a decis cã presedintele unic al PNL va fi ales pe 17 iunie, în Congresul care va avea loc la Bucuresti. Asta înseamnã cã, începând de sãptãmâna viitoare pot începe alegerile la nivel de filiale locale, comune, orase si municipii. Pânã pe 2 mai, trebuie sã se organizeze si conferinta judeteanã de alegeri la nivelul de judet, pentru functia de presedinte al organizatiei judetene. Legat de acest aspect, se pare cã existã o tabãrã bine închegatã în jurul actualului presedinte interimar, dr. Nelu Tãtaru. Din echipa lui Tãtaru, cel care sperã sã câstige alegerile la nivel de judet, fac parte primarul Bârladului, Dumitru Boros, avocatul husean Radu Bobârnat, fostul candidat la primãria Vaslui, Marius Arcãleanu, fostul candidat la Camera Deputatilor, Cristi Rusu, medicul veterinar Dan Cain, de la Murgeni, primarul de Tãcuta, Ionel Florin, dar si multi alti alesi locali. Primul pas pentru organizarea alegerilor interne în PNL Vaslui este legat de constituirea unei comisii judetene de alegeri, care va stabili programul la nivel de judet, pe fiecare localitate în parte.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.