spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Vor să bage tratamente parfumate în spitalele românești, pline de bacterii

- Advertisement -

Organizatorii primului Congres de Aromaterapie din România intenţionează să demareze procedurile pentru folosirea amestecurilor de uleiuri esenţiale în spitale, pentru afecţiuni cum ar fi durerile musculare şi articulare sau insomnia, dar şi pentru alte afecţiuni.

Folosirea aromaterapiei ştiinţifice în spitale este un eveniment foarte recent, la nivel european. În Franţa, de exemplu, această practică are o vechime de doar doi ani. Specialiştii susţin că este benefic că aromaterapia nu vine în antagonie cu nicio altă terapie.

”Uleiurile esenţiale colaborează foarte bine cu alopatia, cu homeopatia, cu fleurs de baq, care este un extras din flori alcoolizate. În momentul în care lumea ştiinţifică probează că putem diminua anumite substanţe chimice, care au şi efecte nocive, şi înlocui, chiar dacă nu total, cu uleiuri esenţiale, asta probează veridicitatea puterii uleiurilor esenţiale. Aromaterapia susţine corpul să facă faţă în primul rând stresului, pentru că acţionează foarte simplu. În 27 de secunde, informaţia, prin olfactoterapie, ajunge la sistemul limbic şi de acolo în tot organismul, în 47 de secunde. Deci numai prin olfactoterapie reuşim să eliminăm stresul. Ori 80 la sută din patologie astăzi este cauzată de stres, ceea ce face ca dacă ţinem sub control stresul, reuşim foarte bine să ne păstrăm o sănătate în stare de echilibru (…) Rolul nostru ca referenţiar în aromaterapie va fi să putem semna sinergii, adică amestecuri de uleiuri esenţiale, în spitale”, a explicat Cornelia Chaumont, organizatorul congresului.

sursa: https://www.antena3.ro/actualitate/sanatate/vor-sa-bage-tratamente-parfumate-in-spitalele-romanesti-pline-de-bacterii-402240.html

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.