spot_img
18.1 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Beizadeaua Traian Petcu s-a întors la DSVSA, dar nu si-a gãsit scaunul

- Advertisement -

A ÎNCEPUT…Rãzboiul Petcu – Ponea de la DSVSA Vaslui va fi un deliciu pentru medicii veterinari din Vaslui

AROGANTE…Geronimo Brãnescu, presedintele Autoritãtii Nationale Sanitar-Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), a luat primele mãsuri pentru “implementarea” mãsurilor din programul de guvernare al PSD-ului în aceastã structurã. A emis o decizie prin care, de ieri, este numit în functia de director executiv al DSVSA Vaslui nimeni altul decât Traian Petcu, revenit spectaculos la serviciu, dupã o lungã “accidentare”. Pentru cã acesta fusese “obligat” sã se retragã din functia pe care a detinut-o din 2013 pânã în 2016, de cãtre Mihai Ponea, care a îndeplinit functia de vicepresedinte al ANSVSA pânã în luna ianuarie a acestui an, acum Traian Petcu nici nu s-a instalat si a început “epurãrile”! Nici bine nu i-a iesit decizia de numire din fax, cã a si tipat la secretarã sã i se aducã scaunul rosu (un fel de divan din care medicul veterinar cu studii la Chisinãu se simte sef).

Nici nu stii dacã sã râzi sau sã plângi când vezi cum se schimbã directorii unor institutii publice în functie de cine este la putere: PSD (cu restul partidelor din diferitele aliante) sau PNL. Însã românii sunt deja obisnuiti cu “traficul” de posturi pe criterii politice. Un asemenea schimb s-a petrecut ieri, când la DSVSA Vaslui a sosit un fax de la “centru”, adicã de la Geronimo Brãnescu, presedintele ANSVSA, prin care directorul executiv interimar Carmen Rumanescu îsi înceta activitatea pe acest post, în locul ei fiind numit director executiv al DSVSA Vaslui nimeni altul decât Traian Petcu, cel care a îndeplinit aceastã functie pânã în toamna lui 2016, când a demisionat ca sã candideze pentru postul de deputat. Actualul director al DSVSA Vaslui, Traian Petcu, a fost numit în functie dupã un “mic” trafic de influentã al cumãtrului sãu, deputatul PSD Adrian Solomon. Marti si miercuri (28 februaie si 1 martie), acesta l-a luat pe Petcu la Bucuresti la ANSVSA si nu s-a lãsat pânã presedintele nu i-a semnat numirea. Ca o lipsã crasã de respect fatã de institutie, Petcu nici mãcar nu si-a luat liber. A lipsit de la muncã “acoperit” de colegi, care i-au spus directoarei Rumanescu cã este plecat pe … teren.

Rãzboiul Petcu – Ponea a început!

Imediat cum a iesit numirea oficialã în functia de director executiv al DSVSA din faxul unitãtii, Petcu si-a început numãrul! În ultimul an, cât el n-a fost director, DSVSA Vaslui a primit de la ANSVSA (unde medicul Mihai Ponea era vicepresedinte pentru Siguranta Alimentelor), masini de teren noi (Duster), mobilier, aparaturã de birou, calculatoare noi etc. Astfel cã una din cele douã masini noi a ajuns la Punctul de Lucru Vaslui, iar a doua era la dispozitia directorului interimar, Carmen Rumanescu, cu care fãcea naveta la Vaslui zilnic. Ei bine, ieri, Traian Petcu a sunat imediat pe Carmen Rumanescu si i-a ordonat sã predea masina, astfel cã aceasta a venit de la Vaslui cu masina din dotare, a predat-o si apoi a plecat la Vaslui cu … microbuzul, spre amuzamentul directorului Traian Petcu. Dupã ce a vãzut masina în curte, Petcu a sunat si la medicul veterinar Mihai Ponea, care este acum seful Biroului Anti-fraudã din cadrul DSVSA Vaslui. Petcu l-a somat pe Mihai Ponea, cel din caza cãruia a trebuit sã plece de pe functie, sã predea masina, numai cã Ponea nu s-a speriat de tipetele lui Petcu. Acesta i-a spus rãspicat cã are timp pânã luni, cã este vineri si a încheiat programul, asa cã pânã luni nu moare Petcu fãrã masinã. Nu este greu de ghicit cam cum se vor derula “ostilitãtile” între conducerea DSVSA Vaslui – a se citi Traian Petcu – si Biroul Antifraudã, condus de Mihai Ponea!

“Unde-i scaunul meu?”

Dupã ce a “adunat” sau nu masinile cele noi sub aripa sa de director, Traian Petcu a intrat în birou si a început sã tipe: “cine mi-a furat scaunul?? Sã-l aducã de acasã!! Acum!!”. Pentru cei care nu stiu, Traian Petcu si-a achizitionat, cât a fost directorul executiv, un scaun directorial din piele rosie foarte scump! Cum Carmen Rumanescu era prea micã pentru un scaun asa de mare, aceasta a trimis mostruozitatea de fotoliu în sala de sedinte, în loc aducând un scaun mai mic si normal. Când a început sã se isterizeze directoul Petcu pentru cã nu putea sã-si aseze sezutul de sef al DSVSA Vaslui decât pe scaunul cel rosu, secretara acestuia l-a linistit, aducând repede scaunul dorit din sala de sedinte. Ca la nebuni!

Vine, vine, PSD-ul, calcã totul în picioare!

Si pentru cã tot s-a reinstalat dictatura pesedistã la DSVSA Vaslui, acum nu mai este niciun impediment pentru ca si concursurile pentru posturile ce sunt libere în DSVSA Vaslui sã fie … politizate. Primul concurs este cel de jurist al DSVSA Vaslui, care s-a derulat în ianuarie, dar, din cei patru înscrisi, bãtaia “pestelui” s-a dat între Ioana Costãchescu (fiica lui Bebi Costãchescu, ambii membri ai PSD Bârlad, si Doru Plesu, fiul lui Corneliu Plesu, vicepresedintele PNL Bârlad si consilier local al CLM Bârlad). Cum ambele tabere se priveau “chiorâs“ si se acuzau cã îsi pregãtesc postul pentru oamenii lor, concursul din ianuarie a fost unul de formã: toti cei patru au picat – n-au luat puctajul necesar, astfel cã acesta se va relua … pe 28 martie! Cine pune pariu cã acum Ioana Costãchescu, care lucreazã momentan la SC CUP SA (firma de salubrizare a orasului) si deja îsi ia la revedere de la acest loc de muncã, va ajunge fãrã probleme jurist la DSVSA Vaslui, cu un punctaj exploziv la concurs?? Sã nu uitãm sã punem si o altã bilã “rosie” pentru Ioana Costãchescu: este cumãtra deputatului Adrian Solomon!

CITITI SI: http://vremeanoua.ro/concursul-pentru-jurist-la-dsvsa-n-a-avut-concurenti-toti-participantii-au-picat-cu-brio-facsimil

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.