spot_img
29.5 C
Vaslui
27-iun.-2024
spot_img

Profesorii vasluieni cu 25 de ani vechime, bani în plus

- Advertisement -

BANI…Veste bunã pentru profesorii cu vechime din învãtãmântul preuniversitar. Presedintele României, Klaus Iohannis, a promulgat decretul prin care se modificã alineatul 4 al articolului 262 din Legea educatiei nationale. Acesta prevede ca personalul didactic si de instruire practicã cu o vechime în învãtãmânt de peste 25 de ani, cu gradul I didactic, beneficiazã de reducerea normei cu douã ore sãptãmânal, fãrã diminuarea salariului.

Presedintele Klaus Iohannis a promulgat, vineri, modificarea unui articol al Legii Educatiei, prin care profesorii din învãtãmântul preuniversitar, care au peste 25 de ani vechime în sistem, primesc bani în plus pentru orele suplimentare, pânã acum neplãtite.

Seful statului a semnat, vineri, decretul privind promulgarea Legii pentru modificarea alin. (4) al art. 262 din Legea educatiei nationale nr. 1/2011. „Articolul respectiv se refera la toti profesorii din învãtãmântul preuniversitar care au gradul I si peste 25 de ani vechime în învãtãmânt, care aveau dreptul sã lucreze 16 ore, desi norma didacticã era de 18 ore. Acesti profesori nu erau plãtiti pentru a saptesprezecea si pentru a optsprezecea orã, deci cele douã ore pe care le fãceau, le fãceau gratuit”, a explicat, potrivit presei nationale, senatorul PSD Liviu Pop, initiatorul modificãrii legii. „În fapt, un profesor care are, de exemplu, 19 ore, beneficia de plata unei singure ore, fãcea voluntariat ora a saptesprezecea si a optsprezecea”, a mai adãugat Pop. De aceastã modificare legislativã ar urma sã beneficieze, la nivel national, zeci de mii de cadre didactice. „Prin promulgarea de astãzi, în fapt, un profesor care are peste 25 de ani vechime si gradul I, adicã profesorii cu experientã din sistemul de învãtãmânt, vor beneficia de plata orelor peste aceastã normã, indiferent de numãrul lor”, a conchis Pop.

- Advertisement -
spot_img
spot_img
spot_img
spot_img
Ultimele Știri
Ultimele Știri

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.